Maratonmelonnan kaksikoiden ja sekaparien SM- ja NSM-kilpailut vetivät ennätysmäärän osallistujia Poriin

Maratonmelonnan kaksikoiden ja sekaparien SM- ja NSM-kilpailut käytiin 13.-14.7.2024 Porissa. Melamajavien järjestämien SM-kilpailuiden ohella melottiin myös Suomen Cup- sekä Finnish Sup Cup -osakilpailut. Sup-sarja oli mukana Porin kilpailussa ensimmäistä kertaa.

Maratonmelonnan SM-kisan osalta niin naisten kuin miesten kaksikoissa kultamitalit menivät tamperelaisseuroille. Miesten kaksikossa voittoon meloivat Tommi Ritala (Pirkka-Melojat) ja Miska Nummela (Tampereen Vihuri). Naisten sarjan voitto meni Tampereen Vihurin Netta Maliselle ja Iida Lindemanille. Myös sunnuntain sekaparilähdössä tamperelaisseurat hallitsivat kilpailua. Voiton vei TaVin kaksikkopari Malinen-Nummela.

Nuorten suomenmestaruuteen meloivat T16-sarjassa VaVen Cecilia Lassenius-Iida Hakamäki. P16-sarjan voitti KaMen miehistö Tuure Kärkelä-Aapo Rosenström. Sekaparien NSM-kilpailun voittivat KaMen Sonja Juvonen-Aapo Rosenström. Maratonmelontatapahtuma kiinnosti myös nuorempia Suomen Cupin melojia, ja sunnuntaisessa K1-lähdössä starttasikin peräti 24 melojaa.

Viikonlopun kilpailuun ilmoittautui hieman yli 120 osallistujaa, joka on ennätysmäärä Porin kaksipäiväisissä kilpailuissa.

”Olemme pyrkineet panostamaan maratonmelonnan puitteisiin ja kaupungin tuki mahdollisti kanto-osuuden kehittämisen viime vuonna. Olemme pohtineet omannäköisen kilpailun luomista monin tavoin. Erityisesti nuorempien melojien osalta majavien sauna sekä uintimahdollisuus on kova juttu. Tänä vuonna myös majavajunnujen tekemät, tsemppaavat palkintopussit ilahduttivat monia. Tuntuu mukavalta, että kilpailun ohella pystymme tarjoamaan yhteisöllisen tapahtuman sekä tuomaan esille paikallista ”majavahenkeä”, järjestäjäorganisaation Emmi Puputti-Vehkalahti kertoo.

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan Melamajavien sivuilta:
https://www.melamajavat.fi/kilpailu/maratonmelonnan_miehistojen_ja_sekaparien_sm__ja_nsm_kilpailut_suomen_cup_seka_finnish_sup_cup13_1472024_710#anchor

Kuva: Petteri Ehoniemi