Naukkarinen eteni puolivälieriin ja jatkaa olympiapaikkataistelua

Joel Naukkarinen eteni puolivälieriin olympiasoudun viimeisissä olympiakarsinnoissa Luzernissa. Naukkarinen oli yksikössä alkuerässään kuudes ja keräilyerässään toinen. Keräilyeristä erän kaksi eteni puolivälieriin, jotka ovat ohjelmassa maanantaina.

–  Tänään molemmat lähdöt menivät aivan suunnitelman mukaan. Huomenna kilpailu kovenee, kun edessä puolivälierät ja välierät. Se tulee olemaan tärkeä päivä, kun periaatteessa olympiapaikan saattaa pystyä varmistamaan jo huomenna. Erot tulevat luultavasti olemaan pieniä, niin tämän päivän lähdöt oli syytä käyttää parhaalla mahdollisella tavalla huomiseen valmistautuen. Tätä hetkeä varten olen työskennellyt. Kaikki on nyt valmista ja tällä levollisella tunteella on hyvä lähteä huomenna taisteluun, Naukkarinen sanoi olympiapaikkataistelustaan.

Naisten yksikössä Maiju Kainlauri eteni C-finaaliin. Kainlauri oli sekä alkuerässään että keräilyerässään neljäs. C-finaali soudetaan tiistaina.

– Keräilyissä soudullisesti hyvää tekemistä, mutta ei se tällä kertaa riittänyt.

Miesten pariairokaksikossa Jukka-Pekka Kauppi ja Juho-Pekka Petäjäniemi olivat alkueränsä viides ja keräilyerässään neljäs. Heidän kilpailunsa päättyi tällä kertaa siihen.

– Alkuerä otettiin avaavana vetona. Keräilyerässä oli kaikki pelissä ja soutu oli hyvä, mutta muut tuli vaan kovempaa, Petäjäniemi tiivisti kaksikon päivän.

Naukkarisen puolivälierä (erä 1) on ohjelmassa maanantaina klo 10 Suomen aikaa.

Tulokset ja aikataulut