Olympiasoudun valmennusryhmät julkaistu

Vuoden 2024 olympialuokkien soudun valmennusryhmät on julkaistu. Olympiasoudun valmennusryhmät ovat maajoukkue, haastajat sekä talenttiryhmä.

Maajoukkueeseen vuodelle 2024 on valittu vuonna 2023 MM- ja EM-kisoihin valitut urheilijat, jotka tähtäävät arvokisoihin vuonna 2024. Haastajat-ryhmään vuodelle 2024 on valittu vuonna 2022-2023 kansainvälisiin kisoihin valitut urheilijat, jotka tähtäävät arvokisoihin vuonna 2024. Maajoukkueen ja haastajat-ryhmän urheilijoiden päätavoitteena on Pariisin olympiakarsintaregatat sekä olympialaiset olympiaveneluokissa ja ei-olympiaveneluokissa MM-kisat Kanadassa 18.-25.8.

Kevään kansainvälisiin kilpailuihin tavoittelevat soutajat leireilevät tutussa leiripaikassa Italian Gaviratessa tammikuun puolesta välistä lähtien. Soutajat osallistuvat keväällä Italiassa Memorial Paolo D’Aloja -regattaan Piedilucossa sekä maailman cupin osakilpailuun Varesessa. Euroopan olympiakarsintaregatta on 25.-28.4. Szegedissä, Unkarissa. Euroopan olympiakarsintaregatta on vain yksiköille ja kevyille pariairokaksikoille. Euroopan olympiakarsintaregatan kanssa yhtä aikaa käydään myös EM-kisat. Viimeinen mahdollisuus olympiapaikkoihin on Luzernissa 19.-21.5. käytävässä olympiakarsintaregatassa, joka on kaikille olympiaveneluokille.

Talenttiryhmän tärkeimpiä kilpailuja ovat U19- ja U23MM- ja EM-kisat sekä PM-kisat ja Baltic Cup.

Ryhmät nähtävillä täällä.

Lisätietoja:

Ilona Hiltunen, olympiasoudun valmennuspäällikkö

ilona.hiltunen@smsl.fi/0400157040