Anne Rikala ja Lauri Palmroth SUP-tuplamestareiksi ja Suomen cupin voittajiksi

Viikonloppuna 10.-11.8. kisattiin SUP-lautailun Suomen mestaruuksista Espoon Keilaniemessä Laguunin vesiurheilukeskuksessa. Ohjelmassa oli kolmen lajin lähdöt: matkakisa lauantaina ja 200 m sprint sekä technical race sunnuntaina.

Tuulinen sää sotki lauantain kisapäivää ja laittoi reitit ja aikataulut uusiksi. Olosuhteet olivat sen verran haastavat, että kisassa nähtiin sekä poisjääntejä että keskeytyksiä. Miesten kärkikaksikko Lauri Palmroth ja Thomas Fagerström saapuivat maaliviivalle rinta rinnan. Palmroth vei lopulta voiton. Pronssille meloi Janne Laine. Naisten sarjassa vain yksi, Sara Sundell, meloi reitin maaliin asti.

Sunnuntain 200 metrin sprinteissä Thomas Fagerström nappasi kullan. Lauri Palmroth ja Janne Laine ottivat himmeämmät mitalit. Naisten sarjan voiton vei ja samalla viimevuotisen mestaruutensa toisti Anne Rikala. Toiseksi meloi Isa Merikallio ja kolmanneksi Sara Sundell.

Kisatapahtuman päätti technical race, jossa pujotellaan poijuilla merkattua rataa. Miesten sarjan vei nimiinsä Lauri Palmroth. Hopeaa sai jälleen Thomas Fagerström ja viikonlopun kolmannen pronssinsa nappasi Janne Laine. Anne Rikala hallitsi myös technical racen naisten sarjaa ja otti viikonlopun toisen kultansa. Toiseksi meloi ja samalla värisuoransa täydensi Sara Sundell ja kolmanneksi tuli Nina Into.

Samalla saatiin päätökseen myös kuusi kisatapahtumaa sisältänyt Finnish SUP cup. Miesten sarjan kokonaiskisan voiton vei Lauri Palmroth ja naisten Anne Rikala.

Teksti: Ritva Eskelinen

Kuva: Eeva Haartio