Olympiasoudun MM-kilpailut alkavat Kanadassa – Suomesta mukana kolmihenkinen joukkue

Olympiasoudun maailmanmestaruuskilpailut käydään 18.-25.8. St Catharinesissa Kanadassa sekä nuorten U19 ja U23 että seniorien luokissa. 

Olympialaisten juuri päätyttyä tämän vuoden MM-kilpailuissa ratkotaan seniorien osalta ei-olympialuokkien mestaruudet, joita ovat kevyet luokat. 

Suomea edustaa kisoissa kolme urheilijaa: 

  • Kasper Hirvilampi miesten kevyissä yksiköissä (LM1x) 
  • Maiju Kainlauri U23 naisten yksiköissä (BW1x) 
  • Vilma Kangasmäki U23 naisten kevyissä yksiköissä (BLW1x) 

Valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen kertoo tunnelmia paikan päältä ennen kisojen alkua: 

”Mielenkiintoinen kilpailutapahtuma on tulossa. Viimeksi tällainen mega MM-kilpailu, jossa on U19, U23 ja seniorit yhdessä, oli vuonna 2016. Paikka on hieno ja järjestelyihin on selkeästi panostettu paljon. 

Suomen joukkueen kanssa saavuimme paikalle maanantaina, jotta ehdimme tottua aikaeroon. Myös välineisiin pitää vähän totutella, kun vaihtoehtona on soutaa vuokrakalustolla tai omalla veneellä, jolla on soudettu viimeksi pari kuukautta sitten, jolloin veneet lähti kohti Kanadaa. Viimeiset pari päivää ennen kisoja vielä totutellaan rataan ja odotellaan, että päästään sunnuntaina tositoimiin, kun suomalaisten kisat alkavat alkuerillä.”

Maiju Kainlauri odottaa mielenkiinnolla tulevia kisoja: 

”Tiukkoja startteja on varmasti luvassa. Valmistavat treenit on kulkeneet suunnitelmien mukaisesti. Täällä kaikki hyvin, sunnuntaina startataan.” 

Kasper Hirvilammen ajatuksia kisapaikalta:  

”Taas on aika kisata ja ihan hyvillä ajatuksin kohti viikkoa. Onhan näitä kisoja taas odotettu ja taso on olympiaregatan jälkeen todella korkealla. 

Viimeinen harjoitusjakso ja kilpailut Suomessa menivät hyvin ja olo on sen puolesta luottavainen. Kuitenkin kesällä on ollut pitkä jakso soutua toisella veneellä ja nyt oman veneen säädöt täällä ja samalla vene eivät oikein tahdo istua alle. Pää kylmänä ja tehdään säädöille se mitä pystytään, että oma vene tuntuisi taas luontevalle ja aloitetaan kisat sunnuntaina alkuerillä! 

Hieno mahdollisuus ja kunnia päästä kilpailemaan toisella mantereella. Nautitaan, toivotaan onnea matkaan ja laitetaan lapaa veteen hyvällä rytmillä!”

Kaikkien suomalaisten osalta kilpailut alkavat sunnuntaina 18.8. 

Lisätietoja kilpailuista: https://worldrowing.com/event/2024-world-rowing-senior-under-23-under-19-championships/