Kova tuuli sävytti puupienveneiden keskimatkan SM-soutuja

Lohjan Seudun Soutajat, LoSS järjesti lauantaina 10.8.2024 pienpuuveneiden keskimatkan SM-kilpailut Lohjan Karjalohjalla. Kisapaikkana toimi Lohja Spa & Resortin ranta ja kisaa väritti tuulinen keli.

Kilpailuun ilmoittautui 84 venekuntaa, joista 12 jäi saapumatta – ainakin osa sääennusteen vuoksi.  Nuoria soutajia, jotka kiersivät yhden kierroksen eli noin 11 km reitin, oli kolme. Muut kilpailijat soutivat kaksi kierrosta eli noin 22 km. Melojia ei kilpailuihin ilmoittautunut.

Kisapäivä alkoi sateisesti, mutta sade onneksi tyrehtyi ennen klo 10 alkanutta porrastettua lähtöä. Lähtöalueelle kilpailukeli näytti rauhallisena, mutta nouseva tuuli teki varsinkin reitin toisesta kierroksesta erittäin haastavan. Reitin kaukaisin osa koillisessa oli alueella, jonne tuuli nostatti isoa aaltoa. Yksi vene jouduttiin hinaamaan maaliin katkenneen airon vuoksi. Kilpailu oli kommenttien perusteella ikimuistoinen, eikä kenellekään liian helppo. Onneksi varsinaisilta vaaratilanteilta vältyttiin ja joku kilpailija kiittelikin, että kelistä huolimatta oli riittävien turvaveneiden vuoksi turvallinen olo.

Kisapaikkana Lohja Spa & Resort oli mainio. Kiitosta saivat hyvä majoitus, toimivat rantautumislaiturit ja talkooväki. Iso apu aamun sujumiseen oli, että yli 50 venettä oli saapunut jo perjantaina, tämä teki kilpailuaamun rantarallista sujuvan. Iso kiitos kilpailijoille ja avustajille hyvässä hengessä ja stressittömästi sujuneesta vesille laskusta.

Lohja Spa & Resort ei sallinut buffetin tai muun heidän kanssaan kilpailevan tarjoilun järjestämistä rannassa. Ruokaa ja juomaa sai noin 150 m päässä olevasta hotellista, mutta selvästi myös rannassa olisi ollut tilausta näille palveluille. Jos uusisimme kisan nyt varmaan ainakin mehu- ja vesitarjoilu olisi työlistalla.

Kiitos kaikille kilpailijoille ja järjestäjille!