Kainlauri semifinaaleihin olympiasoudun MM-kisoissa Kanadassa 

Olympiasoudun nuorten U18 ja U23 sekä seniorien MM-kilpailut ovat käynnistyneet Kanadassa alku- ja keräilyerillä.

Suomea edustaa kolme soutajaa: miesten kevyissä yksiköissä Kasper Hirvilampi, naisten U23 yksiköissä Maiju Kainlauri sekä naisten U23 kevyissä yksiköissä Vilma Kangasmäki.

Sunnuntaina soudettiin alkuerät, joista ei suomalaisille auennut suoraan jatkopaikkoja. Maanantain keräilyerät jouduttiin siirtämään tiistaille tuulisen sään vuoksi.

Maiju Kainlauri sijoittui keräilyerässään kolmanneksi ja jatkaa näin välieriin eli 12 parhaan joukkoon. Välierät soudetaan keskiviikkona klo 22.20 Suomen aikaa.

”Kaksi kisavetoa takana ja tie jatkuu semifinaali A/B:ssä. Huomenna on tiukka veto semeissä edessä, ja täysi keskittyminen on suunnattu siihen kisaan. Veto kerrallaan edetään”, kommentoi Kainlauri.

Miesten kevyen luokan yksiköissä Hirvilampi oli keräilyeränsä neljäs, ja hänen osaltaan soudut jatkuvat torstaina klo 18.49 Suomen aikaa C/D-välierissä, joissa ratkotaan sijat 13-24.

”Kelit ovat olleet vain todella haastavat minulle kahdessa ensimmäisessä startissa. Taitotaso teknisesti on vaan tuollaiseen todella kovaan myrskyyn liian huono. Miehen taidoista kiinni, kun ei ole lähtenyt. Torstaille hyvä draivi päälle ja lähdetään parantamaan. Kelit näyttäisivät onneksi helpottavan ja luotetaan, että oma tekeminen löytyy! Tähän saakka olleet todella pettymyksiä kaksi ensimmäistä vetoa radalla. Ei omaa tekemistä”, kertoo Hirvilampi.

Naisten U23 kevyen luokan yksiköiden Vilma Kangasmäki oli oman keräilyeränsä viides ja soutaa B-finaalissa perjantaina klo 16.30 Suomen aikaa. Kangasmäen veneluokassa ei soudeta A- ja B- finaalien lisäksi muita finaaleja.

Valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen kommentoi suomalaisten suorituksia:

”Olosuhteet on täällä olleet vaihtelevat ja soutukeli haastava. Maiju hallitsi haastavan olosuhteen hyvin ja souti hienosti välieriin. Kasperilla ja Vilmalla oli sen sijaan haastavassa olosuhteessa hankaluuksia, eikä kilpailu sujunut odotusten mukaan. Kilpailut jatkuvat kaikilla ja suomalaiset lähtevät hakemaan hyviä suorituksia seuraavina kisapäivinä.”