Olympiasoudun MM-kisoista onnistuneita suorituksia ja arvokasta oppia

Olympiasoudun MM-kilpailut Kanadassa tarjoilivat suomalaisille arvokasta kokemusta haastavista olosuhteista ja tämänhetkisestä maailman huippujen vauhdista.

U23-sarjan nuoret soutajat Maiju Kainlauri sekä kevyen luokan Vilma Kangasmäki soutivat yksiköiden B-finaaleissa. Sekä Kainlaurin että Kangasmäen sijoitus kilpailujen päätteeksi oli 12.

Maiju Kainlaurin ajatukset kisan jälkeen suuntautuivat toiveikkaasti eteenpäin:

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille… Taisteltu B-finaalipaikka, loppusijoitus 12/16. Se on se, mihin oma perustaso tällä hetkellä riittää. Positiiviset jutut mukaan, kuten vuokraveneen toimivuus. Nyt katse eteenpäin ja lisää kovuutta.”

Kangasmäen mietteet ulottuivat pettymyksestä tyytyväisyyteen:

”Valmistautuminen kisoihin onnistui mielestäni hyvin ja mulla oli hyvä fiilis ennen kisoja. Alkuerä ja keräily menivät kuitenkin odotettua vaisummin. Jostain syystä en saanut tuntumaa vetoihin, ja tämä oli tietenkin iso pettymys. B-finaaliin lähdin tekemään parhaani ja antamaan kaiken mitä oli jäljellä, ja mielestäni onnistuin siinä hyvin. Vedin parhaan mahdollisen kisan, joka multa tällä hetkellä lähti, ja olen ylpeä siitä.”

Miesten kevyiden yksiköiden kilpailussa Kasper Hirvilampi eteni C-finaaliin, jonka jälkeen Hirvilammen lopullinen sijoitus kilpailussa oli 18.

Hirvilampi analysoi kilpailuja ja viimeistä kisapäiväänsä:

”Viimeinen veto tälle vuodelle. Kovaa oli, kovaa mentiin, kovaa lyötiin ja hyvä kisa saatiin. Olympiaregatasta oli kavereita mukana tässäkin finaalissa ja maittensa parhaita kevyitä yksiköitä. Se sytytti kauden parhaaseen.

Pettynyt olen sijoitukseen, mutta taistelu ja kisa olivat hyviä. Vähän yli puolenmatkan oltiin loistavissa asemissa vielä. Viimeisellä 800/700 metrillä kuitenkin tietoinen riski kovasta alusta iski vastaan. Annoin itselleni loistavan sauman rohkealla alulla taistella kärkisijoista, mutta hyydyin loppukisaan. Loppuun taisteltiin mutta käteen jäi sija 6 (C-finaalissa). Loistava taistelu ja kisa silti.”

Valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen kommentoi kisoja kokonaisuutena suomalaisten osalta:

”Mega-MM oli kilpailutapahtumana odotetun hieno. Taso kilpailuissa oli kova, koska kilpailuissa oli mukana veneluokkien terävin kärki mukaan lukien useita Pariisin olympiaurheilijoita ja menestyjiä. Suomalaisten osalta kilpailut menivät kokonaisuudessaan kohtuullisesti. Kaikilla oli kisoissa hyviä suorituksia, mutta korkeammat sijat olisivat vaatineet vielä hieman venymistä. Maiju souti tasaiset kilpailulähdöt kisojen ajan ja pääsi keräilystä välieriin. Vilman ja Kasperin kohdalla kilpailut menivät nousujohteisesti parantuen loppua kohti ja finaalisouduissa nähtiin hyvää kisaamista.”