Maratonmelonnan short trackin SM- ja PM-kisat

Lauantaina 31.8. Tampereen Kaukajärvellä kilpailtiin maratonmelonnan short trackin suomenmestaruuksista. Samassa yhteydessä melottiin myös 18-sarjan naisten pohjoismaiden mestaruuskilpailu. Vauhdikas short track sujui kaikissa lähdöissä ilman suurempaa dramatiikkaa ja kisapaikan sääkin oli seesteinen koko kilpailun ajan.

Miesten yleisen sarjan mestaruuden voitti ensimmäistä vuotta yleisessä sarjassa melova Tampereen Vihurin Miska Nummela, joka kertoi että kaikki sujui kisassa suunnitelmien mukaan ja siitä tuloksena voitto. Hopeaa meloi nuori yllättäjä Kangasalan melojien Aapo Rosenström. Pronssille sijoittui Melamajavien Dmitry Rohozhyn. Kisan lähettäjä ja kuuluttaja Hannu Kaukola kuvaili miesten Short Track-kisaa kovatasoiseksi kansalliseksi kisaksi.

Naisten yleisen sarjan suomenmestaruuden voitti Tampereen Vihurin Netta Malinen. Näin hän kommentoi: ”Tämän päivän kisasta jäi hyvä fiilis, kiva päättää tämä kisakausi oman seuran järjestämissä maraton SM:ssä. Short track on lajina kyllä yksi suosikeistani, kanto-osuudet sopivat minulle hyvin ja ne sujuivat myös tänään suunnitelmien mukaan. Taktiikkanani oli lähteä alusta saakka melomaan omaa, mahdollisimman hyvää vauhtia, ja se onnistui.” Naisten kisan kakkoseksi meloi Pirkka-Melojien Oona Vasko ja kolmanneksi tuli Kangasalan Melojien Cecilia Hirvelä.

Miesten yleisen C1-sarjan voittoon meloi Antti Välkki, hopealle Aino Lantelankallio ja pronssille Ilkka Pajari. Kaikki heistä edustavat Pirkkamelojia.

18-sarjan naisissa kilpailtiin Pohjoismaiden mestaruudesta. PM-voittoon meloi Tanskan Mette Blom Larsen, toiseksi meloi Kangasalan melojien Cecilia Hirvelä ja kolmanneksi Kangasalan Melojien Anna Haikara.

Maratonmelonnan short trackilla oli ensimmäistä kertaa mukana 10- ja 12-sarjojen SM-lähdöt. Sarjoihin riitti osallistujia ja short trackin kolmen kilometrin matka kahdella kanto-osuudella vaikutti sopivan kilpailijoille hyvin.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina maratonmelonnan pitkillä matkoilla.