Freestylen EM-kilpailuiden yleisten sarjojen kultamitalit Englantiin ja Puolaan

Freestylemelonnan EM-kilpailuissa melottiin perjantaina 30.8 semifinaalit ja lauantaina 31.8 finaalit. Semifinaaleissa kymmenen parasta melojaa haki paikkaa viiden melojan finaaliin. Suomalaisista perjantain semifinaaleissa meloivat Onni Eronen pojissa ja Taru Terni tytöissä. Onni Erosen sijoitus oli 7. ja Taru Ternin 9. joten kumpikaan ei päässyt lauantain finaaleihin.

Onni oli kuitenkin tyytyväinen perjantain suorituksiinsa: ”Melonta tänään kulki hyvin, mutta valitettavasti se ei tänään tasoon nähden riittänyt. Kilpailu ja siihen valmistautuminen ovat antaneet hyvät työkalut ensi vuoden MM-kilpailuja varten.” Kumpikin semifinalisteista siirtyy yleiseen sarjaan ensi vuonna, mikä vaatii myös suoritustasolta jatkossa enemmän.

Kilpailuiden kova taso näkyi myös finaaleissa. Naisten euroopanmestaruuden otti Brittien Ottilie Robinson-Shaw huippupisteillä 1567. Samoin miesten sarja voitettiin huippupisteillä, kun Puolan Tomasz Czaplicki meloi 1943 pisteen voittorunin.

”Kilpailut olivat odotetun kovatasoiset ja intensiivisestä valmistautumisesta huolimatta kaikki melojamme eivät päässeet sijoituksiin, joihin heillä olisi ollut realistiset mahdollisuudet. Kilpailupaikka Grazissa on tyypillinen keskieurooppalainen keinouomaan rakennettu hontto, joka mahdollistaa tasaiset suoritukset sekä erittäin korkeat pisteet ja jollaista Pohjoismaista ei tällä hetkellä löydy. Tässä annamme valitettavasti tasoitusta muille maille. Ensi vuoden MM-kilpailut melotaan Saksan Plattlingissa, joka veden korkeudesta riippuen on suomalasille tutumman tyyppinen kisapaikka.” arvioi freestylen lajipäällikkö Jyri Hämäläinen.

Suomalaisten kaikki sijoitukset:

Miehet:

Visa Rahkola 21.

Tuisku Äänismaa 32.

Miika Sorjonen 39.

Naiset:

Marjaana Terni 17.

Iia Vuorenpää 21.

Tuuli Terni 29.

Outi Lahti 33.

Pojat alle 18 v:

Onni Eronen 7.

Tytöt alle 18 v:

Taru Terni 9.

Anne Pantsar 16.

Teksti: Jyri Hämäläinen, kuva: Tuula Sorjonen