Maratonmelonnan pitkien matkojen SM-kilpailut Kaukajärvellä 1.9.

Sunnuntaina 1.9. kilpailtiin maratonmelonnan suomenmestaruuksista Kaukajärvellä sateisessa säässä. Miesten yleisen sarjan ensimmäiselle kanto-osuudelle tultiin vielä viiden melojan ryhmässä, mutta toisella kanto-osuudella siitä oli erottunut jo kolmen melojan ryhmä. Kolmisin toisiaan peesaten meloivat pitkään yhtenä ryhmänä Tampereen Vihurin Miska Nummela, Pirkka-Melojien Tommi Ritala ja Merimelojien Eero Luoma. Toiseksi viimeisellä kanto-osuudella kolmen porukasta jäi Eero ja viimeisellä kanto-osuudella Miska teki eron Tommiin. Voiton vei Miska, hopeaa sai Tommi ja pronssia Eero.

Vihurin Netta Malinen voitti sekä naisten PM-, että SM-lähdöt. PM-lähdön toiseksi tuli Vihurin Tanja Jantunen ja kolmanneksi Tanskan Mille Blom Larsen. SM:ssä toiseksi tuli Tanja Jantunen ja kolmanneksi Merimelojien Vellamo Viitanen. Naisten sarjan voittoa Netta kommentoi näin: ”Tämänpäiväinen kisa meni omalta osaltani vähän yksitoikkoiseksi, kun miesten kärkiryhmän vauhti oli liian kovaa, ja vastaavasti takana tuleviin ero kasvoi tasaisesti, eli ei ollut taktisia käänteitä tänään pitämässä jännitystä yllä kisan aikana. Mutta tottakai olen iloinen mestaruuksista, niin Suomen kuin Pohjoismaiden, ja taisi olla eka kerta kun sain kuunnella Maamme-laulua palkintopallilla, siitä on hyvä jatkaa tulevan harjoituskauden kimppuun.”

Vihurin Netalle ja Miskalle nämä olivat jo tämän kauden neljännet maratonmelonnan SM-kultamitalit. Molemmat voittivat maratonin kaksikkomatkan pariensa kanssa, maratonin sekaparikaksikon yhdessä meloen ja nyt sekä short trackin että maratonin pitkän matkan henkilökohtaiset mitalit.

14-sarjan tyttöjen nuorten suomenmestariksi meloi Tampereen Vihurin Aada Lindeman ja 14-sarjan poikien suomenmestariksi Robin Lassenius Vanajaveden Vesikoista. 16-sarjan tyttöjen voittoon meloi Kangasalan melojien Cecilia Hirvelä. 18-sarjan poikien kultamitalin nappasi Vanajaveden Vesikoiden Tuomas Virolainen.