Coastal-soudun MM-kisat alkavat Italiassa – Suomesta vahva edustus 

Coastal- eli rannikkosoudun MM-kilpailut alkavat huomenna Italian Genovassa.

6.-8.9. kilpaillaan endurance-matkoilla ja 13.-15.9. ratkotaan maailmanmestaruudet beach sprintissä, joka tulee olemaan myös olympialaji 2028 Los Angelesissa.

Coastal on vauhdikas ja elämyksellinen, katsojaystävällinen ja monipuolisesti kilpailijoita haastava kilpailulaji, se on myös maailmalla nopeimmin kasvava soutulaji.

Suomesta Genovassa on paikalla 11-henkinen joukkue, johon kuuluvat myös aiemmin tänä vuonna EM-hopeaa ja pronssia voittaneet Eeva Karppinen ja Joel Naukkarinen.

Suomalaiset ovat päässeet ottamaan tuntumaa Genovan aaltoihin ja rantoihin. Sää aiheuttaa tällä hetkellä jonkin verran haasteita kisapaikalla, sillä luvassa on ukkosta, jolloin vesille ei päästä.

EM-mitalisti Eeva Karppinen kertoo tunnelmia kisapaikalta:

”Hyvillä mielin kohti coastal-kisoja. Olen soutanut coastal-venettä nyt haastavissa olosuhteissa ja harjoitellut käännöksiä. On hauska taas mennä kisaamaan!”

Beach sprintin suomenmestaruuden voittanut Tiia-Maria Rauttola on myös valmistautunut kisaan hyvin:

”Valmistautuminen MM-kisoihin on sujunut varsin hyvin. Kävin tekemässä viimeistelytreenit ja -kisat Hollannissa ja siellä kaikki sujui varsin hyvin. Tarjolla oli aaltoa ja pitkää hiekkarantaa juoksuosuudelle. Olosuhde täällä Genovassa on täysin päinvastainen, ranta on täynnä kiviä ja mursketta. Eipä ennen ole tällaisella rannalla tullut kilpailtua. Aallokko on onneksi korkeaa ja pehmeää, joka sopii omalle soututyylille hyvin. Ennakkoon lähtölista on todella kova, mutta ehjällä ja vahvalla suorituksella pääsee pitkälle. Näistä tulee hyvät kisat.”

Suomen joukkue:

Endurance:
CW1x Eeva Karppinen (NRC), Tiia-Maria Rauttola (LoSS), Anni Keisanen (VVV)
CM1x Joel Naukkarinen (Tako), Pekka Mäkelä (Tako)
CM2x Joel Naukkarinen/Jukka-Pekka Kauppi (Tako)
Cmix2x Iida Niemi/Pekka Mäkelä (Tako)

Beach Sprint:
CJM1x André Salmi
CJM2x André Salmi / Kasper Salmi
CW1x Tiia-Maria Rauttola
CM1x Joel Naukkarinen
CMix2x Aura Forsberg / Olli-Pekka Karppinen

Kilpailujen aikataulut löytyvät World Rowingin sivuilta, kisoja voi myös seurata striimin välityksellä: https://worldrowing.com/2024/09/04/olympic-taste-for-the-2024-world-rowing-coastal-championships-and-beach-sprint-finals/

Kuva: Pentti Soini