Taru Terni tuplamestariksi freestylemelonnan SM-kilpailuissa

Freestylemelonnan suomenmestaruuskilpailut melottiin Lieksan Neitikoskella lauantaina 14.9. Kilpailu oli freestylemelojien kauden päätöskilpailu ja samalla maajoukkueen katsastuskilpailu vuoden 2025 MM-kilpailuihin, mikä toi kilpailuihin lisää panosta, kun jaossa oli SM-mitalien lisäksi ensi vuoden edustuspaikat. Neitikoski oli vaativassa matalan veden virtaamassa, joten MM-karsintarajojen ylittämisestä ennakoitiin haastavaa.

Päivän kirkkain tähti oli viimeistä vuottaan junnuissa melova Pyhtään Melojien Taru Terni, joka voitti suomenmestaruudet sekä naisissa että alle 18 v tytöissä. Naisissa Taru voitti ylivoimaisilla pisteillä 560 ennen siskoaan Tuuli Terniä, joka saavutti pisteet 240. Pronssia vei sisarusten äiti Marjaana Terni. Alle 18 v tytöissä hopeaa meloi Kohinan Nea Rautio, joka samalla otti ensimmäisen kiinnityksensä maajoukkueeseen ja pronssia TuusMelojien Anne Pantsar. Naisissa oli myös tiukka kilpailu MM-edustuspaikoista, koska viittä maapaikkaa oli tavoittelemassa yhteensä seitsemän melojaa. MM-karsintarajan ylitti kuusi naista, joista viisi finalistia otti kiinnityksen MM-kisapaikkaan.

Miehissä odotettiin kovaa kilpailua kärjen kesken ja mitalikolmikko meloikin finaalissa sadan pisteen sisään. Suomenmestaruuden otti Kyrönjoen Koskihäjyjen erittäin kokenut Tuomas Kaukola pisteillä 910 ennen TuusMelojien Visa Rahkolaa ja Melanvilauttajien myös junnuissa melonutta Onni Erosta.
Viimeistä vuotta junnuissa melonut Onni Eronen voitti poikien alle 18v sarjan ylivoimaisesti pisteillä 640 ennen nuoria lupauksia, joista Joensuun Kauhojien Veikka Viinisalo voitti hopeaa 10 pisteen kaulalla ennen Oulun Seudun Melojien Aapo Pahkalaa. Veikka Viinisalo otti samalla ensimmäisen kiinnityksensä edustusjoukkueeseen. Miehet yli 45 v sarjan voitti myös Oulun Seudun Melojien Mikko Pahkala.

Teksti: Jyri Hämäläinen. Kuvassa Taru Terni, kuvaaja: Tommi Kontkavaara