Muutoksia liiton valmennusjohdossa

4.10.2024 Liitto Melonta Yleinen

Ratamelonnan valmennuspäällikkönä vuodesta 2011 toiminut Petteri Pitkänen on ilmoittanut irtisanoutuvansa Suomen Melonta- ja Soutuliiton työtehtävistä siirtyäkseen uusiin tehtäviin liiton ulkopuolelle. Petteri jää tehtävästään pois 16.10.2024.  

Liitto kiittää Petteri Pitkästä ansiokkaasta toiminnasta melonnan kilpa- ja huippu-urheilun parissa.  

”Petteri on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran Melonta- ja Soutuliitossa. Hän on rakentanut liittojohtoisen valmennusryhmätoiminnan ja urheilijan polun sekä ollut vahvasti tukemassa valmennuksellisesti kärkiurheilijoiden kehitystä. Kiitän häntä vuosien työstä suomalaisen ratamelonnan eteen ja toivotan samalla menestystä tuleviin tehtäviin”, toteaa liiton toiminnanjohtaja Juho Allonen. 

Petteri Pitkänen kommentoi muutosta:  

“Iso osa työtäni on kuluneiden vuosien varrella keskittynyt valmennusjärjestelmän rakentamiseen, toimintaedellytysten parantamisen, sekä totta kai itse urheilijoiden valmennuksen parissa. Kv. tason menestystä on tullut kuluneen 10 vuoden aikana niin MC, EM, kuin MM- tasolla, olympialajeissa ja ei-olympialajeissa.  

Koen että nyt on sopiva kohta siirtää viestikapula eteenpäin. Urheilutoiminnassa ja valmennuksessa on aina kyse siitä, miten voidaan tehdä paremmin, mistä saadaan uusia virikkeitä, miten kehitetään ja kehitytään.  

Iso kiitos koko lajiyhteisölle kuluneista vuosista, on ollut kunnia ja etuoikeus saada toimia suomalaista ratamelontaa kehittämässä teidän kanssanne!”  

Pitkäsen siirtyminen pois liiton palveluksesta aiheuttaa toimenpiteitä ratamelonnan valmennusryhmätoiminnan organisoitumisessa. Ratamelonnan valmennusryhmien ensi kauden suunnitelma on jo pitkällä, ja liitto pyrkii varmistamaan, että toiminta voisi jatkua suunnitelman mukaisesti keskeytyksittä. Liittohallitus ja toiminnanjohtaja tekevät loppuvuoden aikana päätöksiä siitä, miten valmennuspäällikön tehtävä tullaan tulevaisuudessa täyttämään. 

”Tärkein asia on tässä kohtaa turvata ensi talven suunnitelman toteutuminen. Liitto katsoo myös uudessa tilanteessa positiivisena eteenpäin. Tulemme punnitsemaan tarkkaan millä tavalla ratamelonnan huippu-urheilutoimintaa tulisi tulevaisuudessa kehittää ja miten se tulisi organisoida”, kertoo toiminnanjohtaja Juho Allonen.

Lisätiedot:
toiminnanjohtaja Juho Allonen, puh. 040 556 2977, juho.allonen@smsl.fi