Koskimelontakausi avattu onnistuneesti iceBREAKissa

15.4.2019 Melonta Yleinen

Koskimelonnan boatercrossin kauden avauskilpailut käytiin sunnuntaina 14.4.2019 Helsingin Vanhankaupunginkoskessa osana jokakeväistä iceBREAK-melontatapahtumaa. Kilpailu houkutteli mukaan ennätykselliset lähes 50 osallistujaa ja tänä vuonna melojia tuli paljon mukaan Venäjältä.

Runsaslumisen talven jälkeen koskessa oli reilu virtaama ja koski oli boatercross-kilpailuun lähes täydellisessä kunnossa. Virtaama teki koskesta ja radasta sopivan haastavan, mutta ei kuitenkaan karsinut osallistumisia. Kilpailuun osallistui lähes 50 melojaa ja kilpailu finaalipaikoista oli kova ja moni kärkimelojakin karsiutui tiukissa krossi-lähdöissä. Kilpailussa oli hyvin edustettuna paitsi joukko Suomen ja Venäjän parhaita koskimelojia myös uusia kilpailijoita hakemassa ensimmäisiä kisakokemuksiaan.

Sekä miesten että naisten sarjojen voitot menivät Venäjälle. Viimevuotista voittoa puolustanut Tuusmelojien järvenpääläinen Visa Rahkola karsiutui huonon linjavalinnan takia välierissä ja miesten finaali olikin venäläisjuhlaa. Voiton miehissä vei aiemminkin iceBREAKissä menestynyt Alexej Lukin ja toiseksi sijoittui Evgenii Smirnov. Naisten finaalissa paras suoritus nähtiin Nadezhda Kozlovskaialta.

Kilpailussa melottiin myös ikämiessarjat, joista erityisesti yli 35-vuotiaitten miesten sarjassa nähtiin kovatasoisia kamppailuja. Tiukkojen tilanteiden ja meloja-melojaa vastaan kamppailujen jälkeen voittajaksi selvityi Lieksan Melojien Harri Myllynen ja toiseksi Vanhankaupunginkosella aiemminkin menestynyt Venäjän Ivan Gusev. Kilpailussa melottiin myös ensimmäistä kertaa yli 50-vuotiaitten miesten sarja, jossa kovimmasta suorituksesta vastasi Tuusmelojien Vesa Ryhänen.

iceBREAK on vakiinnuttanut paikkansa sekä koskimelojien että paikallisen yleisön kevättapahtumana. Tänä vuonna erityisesti venäläisten suuri osallistujamäärä siivitti kilpailun uuteen osalllistujaennätukseen ja neljän melojan krossi-lähtöjä olikin yleisön iloksi myös ennätysmäärä. Tapahtuma keräsi Vanhankaupunginkoskelle myös runsaan yleisön kauniin kevätpäivän vauhdittamana. Kohina – koskimelonta järjesti iceBREAK-tapahtuman jo yhdeksättätoista kertaa.