Eeva Karppinen avasi kauden SE-tuloksella

3.2.2014 Yleinen

Sisäsoudun Suomen mestaruuskilpailut avattiin viikonloppuna Helsingin Urheilutalolla. Eeva Karppinen toisti vuoden takaisen tempun soutamalla jälleen SE-tulokseen 2000 m matkalla.

Miesten yleisen sarjan mestaruudesta käytiin tiukka kamppailu. Kolme kärkiaikaa mahtuivat kaikki sekunnin sisälle. Hurjassa taistelussa voiton vei  Joel Naukkarinen ajalla 05:58.9 kakkoseksi sijoittui Robert Ven 05:59.3 ja kolmanneksi Antti Kilpeläinen 05:59.6.

Miesten kevyen sarjan järjestys oli Juho-Pekka Petäjäniemi 06:22.3, Joonas Petäjäniemi 06:28.0, Kasper Hirvilampi 06:35.2.

Naiten avoimen sarjan voitti siis Eeva Karppinen suomenennätysajalla 06:55.8 selvällä erolla seuraavaan kakkoseksi tulleeseen Johanna Haavistoon 07:04.7. Kolmanneksi souti Venäjän Nastia Chercheva 07:12.0.

Naisten kevyen sarjan järjestys oli: Janika Jalonen 07:42.9, Sirpa Rantanen 07:58.4, Noora Nyrö 08.02.9

Miesten ja naisten yleisen ja kevyen sarjan soudettu matka oli 2000 m.

Kilpailuissa oli mukana ilahduttavan paljon myös nuoria soutajia alle 16-vuotiaita tyttöja ja poikia oli soutamassa kaikkiaan 37 ja alle 18 vuotiaita 20.  Myös katsomossa oli tungosta ja tunnelmaa katsojien kannustessa omiaan.