Ergokausi huipentui Keravan SM-juhlamaratoniin

23.4.2012 Yleinen

Kouvolan Soutajien Hanna Tuominen ergosi uusiksi puolimaratonin ME lukemiksi 1:23.65 (Kuva: Kimmo Jukkara)
Kouvolan Soutajien Hanna Tuominen ergosi uusiksi puolimaratonin ME lukemiksi 1:23.65 (Kuva: Kimmo Jukkara)

Keravalla ergottiin maratonmatkojen SM-titteleistä 21.-22.4. 10. kertaa järjestetty tapahtuma keräsi lähes 50 ergoajaa Keravan Urheilijoiden venevajaan tunnelmalliseen tapahtumaan.

Tapahtuma oli kaksipäiväinen. Lauantaina soudettiin kolmessa lähdössä ja sunnuntaina yhdessä. Lisäksi yksi osallistuja, Keravan Urheilijoiden Jari Heikkilä, ergosi kokonaisen vuorokauden ja teki samalla 24 h:n maailmanennätyksen 50-vuotiaiden sarjassa.  Hän souti uudeksi ME lukemaksi 274,1km. Tämä oli Jarin neljäs perättäinen 24 tunnin suoritus.

Kaikkiaan taso ergomaratonilla oli aikasempia vuosia kovempi. Erityisesti naissoutajat kunnostautuivat huipputuloksilla.

Kisan kovatasoisin suoritus oli Kouvolan Soutajien Hanna Tuomisen ME tulos naisten avoimessa kevyessä luokassa. Puolikasmaratonin 500m keskivauhdiksi muodostui 1:59.4. Uudet puolikasmaratonin SE tulokset kirjattiin myös Mikkelin Minna Karppiselle, Kuopion Pauliina Kolehmaiselle sekä Jouteleen Maija Virralle omissa sarjoissaan.

SE tulokseen ylsi lisäksi Rautakourien Arvo Lutz miesten avoimessa luokassa.

Isäntäseura Keravan Urheilijoista maratonmatkalla SM-kultaan ylsivät Juha Karttunen (40 v) ja Pentti Soini (50 v).

“Maratonmatka poikkeaa huomattavasti lyhyemmistä SM-matkoista. Se asettaa myös soutupaikalle erityisiä vaatimuksia, joihin Keravan Urheilijoiden venevaja tarjoaa optimimaalisen näyttämön ilmanvaihdon ja lämpötilan suhteen. Taustalla pauhaava musiikki ja muiden kannustus auttavat soutajia myös itsensä voittamisessa”, toteaa ergomaratonin isähahmo Pentti Soini.