Olympialaisten kaikki lajit Veikkauksen pelikohteena – yli 400 vedossa lisärahaa

27.7.2012 Yleinen

Lontoon olympialaisissa tehdään suomalaista vedonlyöntihistoriaa, sillä ensimmäistä kertaa kaikki lajit ovat vedonlyöntikohteena. Lisäksi jokaisessa Voittajavedon ja Tulosvedon kohteessa on tarjolla 300 euroa lisärahaa, jonka yhteismäärä yli 400 vedossa kohoaa näin 133 000 euroon.

Melonnassa Suomea edustavat kajakkiyksiköiden 200 metrillä Jenni Mikkonen ja 500 metrillä Anne Rikala. Kaikkiaan melotaan 16 lajissa sekä radalla että koskessa. Kisat avataan koksimelonnalla 28.7.-2.8. ja niitä seuraa ratamelonta 6.8.-11.8. Soudussa kilpaillaan 14 lajissa. Finaalit soudetaan 1.-4.8.
 
 
Pelattavaa on todella paljon.
Jokaisen urheilun ystävän suosikkilajiin on nyt tarjolla muhkeat kertoimet. Kaikki finaalit, joissa vain mitaleita jaetaan, ovat kohteinamme. Palloilulajeissa Pitkäveto ja Tulosveto ovat suosituimpia pelimuotoja. Yleisurheilussa taas pelataan tyypillisesti eri voittajavetoja, kertoo tuotehallintapäällikkö Sami Sundström Veikkauksesta.
 
 
Lisäksi olympiakisojen kohteita on Monivedossa, Vakiossa, Moniveikkauksessa ja Live-Vedossa.
 
Lontoo isännöi olympialaisia kolmatta kertaa. XXX olympiadin kisoissa jaetaan ensimmäistä kertaa mitalit naisten nyrkkeilyssä. Tenniksen sekanelinpeli on mukana 88 vuoden jälkeen. Viimeksi se oli olympialajina 1924 Pariisissa. Baseball ja softball taas ovat pudonneet pois olympialaisten ohjelmasta.
 
 
Veikkauksen vedonlyöntikohteiden lajit ovat ammunta, jalkapallo, jousiammunta, judo, koripallo, käsipallo, lentopallo, maahockey, melonta, miekkailu. nykyaikainen viisiottelu, nyrkkeily, paini, painonnosto, purjehdus, pyöräily, pöytätennis, soutu, sulkapallo, taekwondo, tennis, triathlon, uintiurheilu, vesipallo, voimistelu ja yleisurheilu.
 
 
Olympiatuli sytytetään Lontoon olympiastadionilla 27. heinäkuuta ja päättäjäiset pidetään 12. elokuuta.
 
 
Veikkauksen koko tuotto, viime vuonna yli 515 miljoonaa euroa, käytetään yhteiseksi hyväksi. Tuoton jakamisesta päättää opetus- ja kulttuuriministeriö. Ministeriön liikunnalle ja urheilulle jakamasta tuesta yli 99 prosenttia tulee Veikkauksen tuotosta.
 
 
Veikkauksen Sami Sundströmin blogi: http://bit.ly/MGtMWR