Soudun maailman cup -kausi alkaa

3.5.2012 Soutu Yleinen

Ulla Varvio ja Minna Nieminen 30.4. viimeistelyleirillä Potsdamissa, Saksassa. (Kuva Ilona Hiltunen)
Ulla Varvio ja Minna Nieminen 30.4. viimeistelyleirillä Potsdamissa, Saksassa. (Kuva Ilona Hiltunen)

Soudun maailman cupin ensimmäinen osakilpailu järjestetään tänä vuonna Belgradissa, Serbiassa.

Kilpailut alkavat jo torstaina 3.5. paralympia veneluokkien osalta. Paralympiasoutajille tämä kilpailu on samalla viimeinen paralympiakarsintaregatta. Perjantaina 4.5. alkaa olympialuokkien ja kansainvälisten luokkien kilpailut alkuerillä ja keräilyerillä. Lauantaina soudetaan lisää keräilyeriä, välieriä sekä muutamissa veneluokissa finaaleja. Sunnuntaina soudetaan suurin osa finaaleista. Kilpailuihin osallistuu yhteensä 662 soutajaa 43:sta maasta.

Suomesta kilpailuun osallistuu naisten pariairokaksikko (W2x) Ulla Varvio ja Minna Nieminen. Naiset ovat leireilleet talven aikana etelässä reilut 15 viikkoa tähtäimenään 20.5. alkava olympiakarsintaregatta. Talven harjoittelu on sujunut pääasiassa hyvin. Uuteen kilpailukauteen lähdetään siis hyvillä mielin. Kilpailu on kauden ensimmäinen suomalaisille. Ensimmäisen maailman cupin päätavoite on hakea kilpailutuntumaa ja testata vauhtia. 

Kilpailuja voi seurata kansainvälisen soutuliiton, FISA:n, internetsivuilta www.worldrowing.com.

Sivuilta löytyvät lähtölistat, aikataulu, veneluokkien esittely ja ennakkosuosikit, kuvagalleria, suora tulosseuranta sekä kilpailuraportit. Sunnuntain finaalit voi seurata myös suorana videolähetyksenä www.worldrowing.com/video.