Varvion ja Niemisen kisakausi avattu

4.5.2012 Yleinen

Soudun maailman cupin ensimmäinen osakilpailu käynnistyi perjantaina alkuerillä. Suomen naisten pariairokaksikko Ulla Varvio ja Minna Nieminen soutivat naisten pariairokaksikon toisessa alkuerässä alkuiltapäivästä.

Kahdesta alkuerästä pääsivät vain voittajat suoraan A-finaaliin. Varvio ja Nieminen sijoittuivat omassa alkuerässään neljänsiksi ajalla 7:07,88. Kilpailu käytiin helteisissä olosuhteissa myötätuuleen.

Kilpailun alku sujui Varviolta ja Niemiseltä hyvin ja 500 metrin jälkeen naiset olivat eränsä toisena. Kisan keskimmäinen 1000 metriä sujui kuitenkin hieman tahmeammin. Huolimatta vauhdin kiihtymisestä loppua kohti eivät naiset olleet täysin tyytyväisiä soutuunsa. Kesän ensimmäinen startti on kuitenkin usein ollut hieman tahmea, joten odotettavissa onkin, että vauhti paranee.

Naisten pariairokaksikosta A-finaaliin selvitti jo tiensä Tsekki ajalla 6:53,53 sekä Iso-Britannia ajalla 6:45,13.

Suomalaisilla on lauantaina iltapäivällä vuorossa keräilyerä, josta on vielä mahdollista päästä A-finaaliin. Keräilyeriä on kaksi, josta kustakin pääsee kaksi nopeinta venekuntaa A-finaaliin. Loput soutavat B-finaalissa. Molemmat finaalit soudetaan sunnuntaina.