Suursoudut uudistuu pienillä muutoksilla

23.11.2012 Soutu Yleinen

46. Sulkavan Suursoutujen ohjelmaan on tehty muutama muutos viime kesään verrattuna, jonka myötä valikoima on nyt entistä monipuolisempi. Kanootit ja kajakit voivat ensi kesänä ensimmäistä kertaa osallistua myös kaikille lähdöille.

Kisakanslia soutustadionilla

Kisakanslia palvelee nyt koko tapahtuman ajan soutustadionilla teltoissa. Mitään toimintaa ei siis enää ole kunnan virastotalolla. Osanottajat sekä noutavat että palauttavat numeronsa stadionin alueella. Samassa paikassa sijaitsevat edelleen myös mm. ruokailu, tapahtumatori, palkintojenjako ja sekä päivällä että illalla tapahtuva oheisohjelma.

Matkavalikoimassa vaihtoehtoja

Ohjelmaan on otettu takaisin lauantaina klo 8.00 Hakovirralta lähtevä kirkkovenesoutu. Sen lisäksi ohjelmaan jää viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty 70 km:n kirkkovenesoutu, joka alkaa entiseen tapaan lauantaina klo 9.00 soutustadionilta. Molemmat kirkkoveneiden yösoudut järjestetään edelleen ja ne lähtevät sekä perjantaina että lauantaina Hakovirralta klo 16.00.

Kaikki pienveneet soutavat viime kesän tavoin 60 km lauantaina ja samassa yhteydessä ratkotaan pitkän matkan SM-mitalien kohtalo. Kirkkoveneiden pitkän matkan SM-mitalit jaetaan niinikään tuttuun tapaan lauantain yösoudun yhteydessä miesten ja naisten sarjoissa sekä sekasarjassa.

Uutena lyhyenä matkana järjestetään perjantaina klo 15.00 neljän kilometrin mittainen soutu / melonta soutustadionilta pienveneille, erikoisveneille, kanooteille ja kajakeille. Kyseinen lenkki on tuttu ns. kirkkoveneiden haastesoudusta ja reitin lähtö sekä maali sijaitsevat samassa paikassa. Perjantaina klo 17.00 järjestetään samalla reitillä edelleen myös kirkkoveneiden haastesoutu, jonka järjestämisestä vastaa LC Sulkava yhteistyössä Suursoutujen kanssa. Haastesoudun yhteystiedot löytyvät nettisivumme valikosta HAASTESOUTU.

Hakovirran kaksikymppiä on toisena lyhyempänä matkana edelleen ohjelmassa sunnuntaina. Samoin Suursoutuihin voivat edelleen osallistua myös kanootit ja kajakit. Niille avoimia lähtöjä ovat nyt kaikki.

Retkisoutuun ei ole tehty muutoksia. Niihin osallistuvat jättävät entiseen tapaan lähtiessään varusteensa soutustadionilla sijaitsevalle kuljetuslavalle, joka kuljetetaan yöpymispaikalle Varvirantaan. Maaliin saavuttaessa varusteet ovat taas noudettavissa lavalta soutustadionilla.

Oheisohjelma

Sekä perjantaina että lauantaina soutustadionilla järjestetään erilaista ohjelmaa. Torialueella sijaitsee myös viime kesän tavoin erilaisia esittely- ja myyntipisteitä. Perjantai-illan viihdetarjonnasta vastaa Meiju Suvas & Suvasregal. Lauantaina soutustadionin päälavalle nousevat Saija Varjus ja Laura Voutilainen.

Ilmainen osanotto alle 23-vuotiaille pienvenesoutajille

Kesän 2012 tavoin kaikki 1990 tai myöhemmin syntyneet alle 23-vuotiaat pienvenesoutajat saavat ilmaisen osanoton (koskee ainoastaan 60 km:n matkoja) Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahaston tuella. Katso tarkemmat ohjeet nettisivujemme kohdasta AJANKOHTAISTA – “Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto”. 

Joululahja: Halvemmat osanottomaksut 31.12.2012 asti!

Järjestäjä tärjoaa kaikille 31.12.2012 mennessä osanottomaksunsa maksaneille edullisemman osanottomaksun. Tarkat ohjeet ja lisätietoja tapahtumasta löydät suursoutujen nettisivuilta: www.suursoudut.fi.


Suursoudut järjestetään 11.-14.7.2013.