Kaksikko Karppinen – Varvio viides Etonin maailmancupissa

23.6.2013 Yleinen

Suomen tämän hetken kirkkaimmat naissoutajat Eeva Karppinen ja Ulla Varvio soutivat hyvään sijoitukseen tänään kisatussa naisten pariairokaksikon 2000 metrin A-finaalissa. Kaksikko saavutti myötätuuleen soudetussa kisassa viidennen sijan ajalla 7.01.32 ja olivat silminnähden myös itse tyytyväisiä kisaansa.

Voittajaan Iso-Britannian kaksikkoon kertyi eroa 8.72 sekuntia ja kolmas sija oli vain 3.51 sekunnin päässä. Myös valmentaja Ilona Hiltunen oli yllättynyt kaksikon hyvästä vauhdista. – Eeva ja Ulla pysyivät yllättävän hyvin muiden vauhdissa mukana, vaikka eroa kärkeen vielä jäikin kurottavaksi, mutta ei missään nimessä mahdottomasti, hän totesi.

– Tämä nostaa myös odotuksia Universiadeja ajatellen, jonne kaksikko seuraavaksi suuntaa. Mitali on siellä ihan mahdollinen ja sitä lähdetään myös tavoittelemaan, totesi Hiltunen Etonin suorituksen jälkeen.

Pitkästä aikaa Suomi saavutti myös maailmancup-pisteitä, sillä miesten eilinen seitsemäs ja naisten viides sija toivat yhteensä 4 maailmancup-pistettä Suomelle.

Kisaojen viralliset tulokset löytyvät World Rowingin sivuilta.

Universiadit soudetaan 6.-8.7. Venäjän Kazanissa.