Ven ja Karppinen soutivat seitsemänneksi Etonin maailmancupissa

22.6.2013 Yleinen

Miesten pariairokaksikko Robert Ven ja Juho Karppinen päättivät Etonin maailmancup-kisan hienoon B-finaalin voittoon. Lähdöstä asti johtoasemassa soutaneiden suomalaisten loppuaika oli kovassa sivuvastaisessa tuulessa 6.56.40. Yhteistuloksissa kaksikon sija on seitsemäs, kun huomisessa A-finaalissa soutaa vielä kuusi kaksikkoa.

Maajoukkueen valmentaja Ilona Hiltunen oli syystäkin tyytyväinen kaksikon finaalisoutuun. – Miehet soutivat kisojen parhaimman soutunsa nyt finaalissa ja se näytti teknisesti myös erittäin hyvältä. On selvää, että kaksikon soutu paranee kisa kisalta, koska yhteisiä aironvetoja on vähän takana.

Kaksikko jatkaa Etonin maailmancupista kuitenkin taas yksikkösoutajiksi. Juho Karppinen suuntaa kuun vaihteessa järjestettäviin PM-kisoihin Ruotsiin ja soutaa siellä miesten yksikköä. Robert Ven osallistuu puolestaa heinäkuun alussa Venäjän Kazanissa järjestettäviin Universiadeihin niin ikään miesten yksikössä.

Etonin maailmancupit jatkuvat vielä huomenna A-finaaleilla. Suomen naiset soutavat pariairokaksikon A-finaalissa huomenna klo 14.19.

Kisoja voi seurata suorana World Rowingin sivuilta, jonne päivittyvät myös kisatulokset.