Kallan Melojat liikuttaa koululaisia

12.3.2013 Yleinen

Vautsi Vau -kouluhanke tuo vaihtelua yläkoululaisten liikuntatunneille. Oppilaat saavat uusia lajielämyksiä. Kuopiolaisnuoret perehtyvät mm. tanssiin, tennikseen ja melontaan.

 

Hatsalan oppilailla oli maanantaina poikkeuksellinen koulupäivä hiihtoloman jälkeen. Liikuntatunnilla ei ollut talviurheilua vaan päivän juttu oli melonta.

– Koululaisille annetaan tuntuma melonnasta. Jos jää kipinä niin kesällä on hyvä mahdollisuus tulla iltamelontoihin ja melontatukikohtaan ja tuoda myös vanhemmat mukaan. Tämä on perheen harrastus, kertoo ohjaaja Veli-Matti Lehtonen Kallan Melojista.

Luulin lajia helpommaksi.

– Jaakko Bendel

   

 

Hatsalan koulun Jaakko Bendel oli nyt ensimmäistä kertaa kajakissa. Ryhmä sai lajin perustiedot ja turvallisuusoppia ennen altaaseen siirtymistä.

– Varmasti tulee hauskaa. Hyvää vaihtelua, sillä melontaa ei ole ollut koskaan koululiikunnassa. 

Jaakko arveli, että lajista ei kuitenkaan tule vakituista harrastusta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Vautsi Vau -kouluhanke tuo tämän vuoden aikana useita uusia lajeja Kuopion yläkoululaisten liikuntatunneille. Mukana on seitsemän paikallista urheiluseuraa. Koulujen oppilaat kokeilevat erikoisempia lajeja. Oppilaat pääsevät tanssiparketille ja tennistunneille. Vuoden mittaan ohjelmassa on myös voimistelua, yleisurheilua ja jääpelejä.

Melonta vaatii malttia

Hatsalan seitsemäsluokkalaiset harjoittelivat tyytyväisenä melonnan perusteita ja laji tuli nopeasti tutuksi. Rauhallisuus on valttia. 

– Astetta vaikeampaa, kuvaili Lauri Jalkanen kajakin lähtiessä liikkeelle.

Jaakko Bendel liikkui sujuvasti jo muutaman minuutin harjoittelun jälkeen.

– Aika vaikealta tämä tuntuu, ainakin käännökset. Luulin lajia helpommaksi, totesi Jaakko harjoittelun lomassa. 

Hatsalan koulun Lauri Jalkanen käänteli kajakkia innokkaasti uima-altaan pienessä tilassa. Naurua riitti, kun kajakit törmäilivät välillä kevyesti. Kunnon kaatumisia ei kuitenkaan tullut ennen loppukokeiluja.   

– Jos oppisi lajin kunnolla niin voisi lähteä kesällä vaikka järvelle melomaan. Näillä taidoilla ei vielä kuitenkaan pysty, arveli Lauri kesken harjoitusta.

 

 

Tässä linkit: http://www.pohjois-savonliikunta.fi/?x103997=440510

http://yle.fi/uutiset/erikoista_koululiikuntaa_kuopiossa_melontaa_ja_tennista/6532981