Ratamelojien maailmancup-avaus tulevana viikonloppuna

8.5.2013 Yleinen

Ratamelontakausi alkaa tulevana viikonloppuna 1. maailmancupin osakilpailulla Unkarin Szegedissä. Suomesta kisoihin lähtee pieni, mutta iskukykyinen 5 urheilijan joukkue, joka tavoittelee moninkertaisen arvokisamitalistin Anne Rikalan johdolla kauden avauksesta A-finaaliin johtavia suorituksia. Kisoihin osallistuu yhteensä noin 800 kilpailijaa 45 eri maasta.

Rikala meloo yksikön lisäksi kisoissa kaksikkoa yhdessä nuorten kolminkertaisen PM-kultamitalistin Pauliina Poletin kanssa. Miehissä Miika Dietrich meloo yksiköllä ja kaksikolla kisaavat nuoret Jeremy Hakala – Miika Nykänen.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen odottaa kisoista hyvää starttia kaudelle 2013, jossa päätavoite on elo-syyskuussa kisattavat MM-kisat Saksan Duisburgissa.

– Anne Rikalalla on yksikön 1000 metrillä mahdollisuudet meloa A-finaalissa ja myös menestyä siellä. Mielenkiinnolla odotan myös kaksikon Anne Rikala – Pauliina Poletin ensimmäistä esiintymistä kansainvälisissä kilpailuissa, sillä heillä on takana erittäin hyvät testivedot kaksikolla. Ainoa huoli on Pauliinaa viikon ajan vaivannut flunssa ja ehtiikö hän tervehtyä kisoihin.

– Miesten puolella Miika Dietrichillä on niin ikään takanaan erittäin onnistunut talvi- ja kevätharjoittelukausi ja testivedot kertovat potentiaalin riittävän 500 metrillä aina A-finaaliin asti. Miesten yksikössä on kuitenkin tasaisen kova osallistujakaarti ja hyvä sijoitus vaatii onnistumista heti alkueristä lähtien.

– Miesten kaksikko pyritään kevään aikana saamaan hyvään vauhtiin, mutta 18-vuotiaan Jeremy Hakalan ja 20-vuotiaan Miika Nykäsen kanssa tehdään töitä jo nyt seuraavat olympialaiset kiikarissa. Kisoissa nähdään ensimmäisen kerran, millä tasolla kaksikko kansainvälisesti tällä hetkellä kulkee. Kaksikon päämatkana on 1000 m.

Suomalaisten kisasuorituksista raportoidaan tuoreeltaan Melonta- ja soutuliiton facebook-sivuilla aina kisasuoritusten jälkeen. Kisojen viralliset sivut ovat osoitteessa: http://icfworldcupszeged.com/.