Rikala ja Dietrich meloivat vahvasti maailmancup-avauksessa

10.5.2013 Yleinen

Ratamelonnan 1. maailmancup-osakilpailu alkoi tänään Unkarin Szegedissä. Anne Rikala meloi kajakkiyksiköiden 1000 m matkalla tiukkojen alku- ja välierämelontojen jälkeen A-finaaliin, joka melotaan huomenna iltapäivällä.

-Kilpailukauden startti ei ollut missään nimessä helppo, sillä moni kärkimeloja on ottanut tänä vuonna ohjelmakseen meloa 1000 metrin matkaa, kun ei ole olympiavuosi. Tänään melonnasta teki erityisen haastavaa lisäksi sivuvastainen tuuli, joka vaikeutti etenkin isoilla ratanumeroilla melovia, joten A-finaalipaikkaan on oltava tyytyväinen, totesi valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen radalla 8 välierissä meloneen Rikalan suorituksesta.

Miesten puolella Miika Dietrich meloi myös vahvan alkuerän kajakkiyksiköiden 500 metrillä ollen siinä toinen. Välierissä haastavat olosuhteet hidastivat isokokoisen Dietrichin vauhtia sen verran, että sijoitus oli neljäs. Dietrich meloi tänään myös 1000 metrin alku- ja välierät ennen 500 metrin kisaa, joten urakka oli myös kova. -Vaikka A-finaaliin ei ihan vielä rahkeet riittäneetkään, Miika on selvästi kehittynyt talven aikana, kommentoi Pitkänen tyytyväisenä myös Miikan esitystä.

Suomelta oli myös miesten kajakkikaksikoiden 1000 metrin ja 500 metrin kisassa edustus. -Kaksikko Jeremy Hakala ja Miika Nykänen meloi 1000 m alkuerissä ennakkoluulottamasti maailman ykkösmiesten välissä välieriin, jossa sijoitus oli 9. -Pitää muistaa, että kaksikon keulassa melova Jeremy on tosiaan vasta 18-vuotias, joten tästä on hyvä jatkaa. Välierä oli minimitavoitteena kaikilta ja siinä onnistuimme, summasi Pitkänen kisapäivää.

Kisat jatkuvat huomenna Anne Rikalan osalta 1000 metrin A-finaalilla. Miika Dietrsic meloo 1000 metrin C-finaalissa. Sunnuntaina Dietrich meloo 500 m B-finaalissa. Pauliina Poletin ollessa edelleen sairas, naisten kajakkikaksikko ei Szegedissä kilpaile lainkaan.

Suomalaisten kisasuorituksista raportoidaan tuoreeltaan Melonta ja soutuliiton facebook-sivuilla aina kisasuoritusten jälkeen. Kisojen viralliset sivut ovat osoitteessa: http://icfworldcupszeged.com/.