Sulkavan Suursoutuihin jo 824 ilmoittautunutta

7.1.2013 Soutu Yleinen

46. Sulkavan Suursoutuihin (11.-14.7.2013) oli ilmoittautunut viime vuoden loppuun mennessä yhteensä 824 soutajaa ja melojaa. Kyseessä on tapahtumahistorian ennätys, sillä koskaan aikaisemmin ei ole toteutettu joulukuun viimeiseen päivään asti päättyvää halvinta osanottomaksuporrastusta.

– Yleensä ensimmäiset ilmoittautumiset ovat tulleet helmi-maaliskuussa. Päätimme kokeilla nyt tällaista vaihtoehtoa ja olemme tulokseen erittäin tyytyväisiä, luonnehtii Suursoutujen piäsoutaja Erkki Kauppinen.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan aina tapahtumaan asti, joten luku tulee vielä vanhaan tapaan selkeästi nousemaan. Osanottomaksuissa noudatetaan vuodenvaihteeseen päättyneen ensimmäisen hintatason jälkeen entistä linjaa: seuraavat porrastukset ovat 31. toukokuuta ja 14. kesäkuuta.

Viime vuonna Suursoutuihin osallistui 5 828 soutajaa ja melojaa yhteensä 15 eri maasta. Järjestäjät eivät ole vielä asettaneet virallista osanottajamäärätavoitetta, mutta tärkeimpänä yksityiskohtana on pysäyttää laskusuhdanne.

Suursoutujen huippuvuodet osuivat 2000-luvun alkuun, jolloin soutajia oli yli 10 000.

– Olemme pyrkineet huomioimaan osallistujien muuttuvat tarpeet. Sen vuoksi mukana on toistamiseen myös lyhyempiä matkavaihtoja, Kauppinen sanoo.

Uutena lyhyenä matkana järjestetään tapahtumaviikonlopun perjantaina neljän kilometrin mittainen soutu/melonta soutustadionilta pienveneille, erikoisveneille, kanooteille ja kajakeille. Kyseinen lenkki on tuttu ns. kirkkoveneiden haastesoudusta ja reitin lähtö sekä maali sijaitsevat samassa paikassa. Samalla reitillä toteutetaan edelleen myös kirkkoveneiden haastesoutu, jonka järjestämisestä vastaa LC Sulkava yhteistyössä Suursoutujen kanssa. Hakovirran kaksikymppiä on toisena lyhyempänä matkana edelleen ohjelmassa sunnuntaina.

Ohjelmaan on otettu takaisin lauantaina klo 8.00 Hakovirralta lähtevä kirkkovenesoutu. Sen lisäksi ohjelmaan jää viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty 70 km:n kirkkovenesoutu, joka alkaa entiseen tapaan lauantaina klo 9.00 soutustadionilta. Molemmat kirkkoveneiden yösoudut järjestetään edelleen ja ne lähtevät sekä perjantaina että lauantaina Hakovirralta klo 16.00.

Kaikki pienveneet soutavat viime kesän tavoin 60 km lauantaina ja samassa yhteydessä ratkotaan pitkän matkan SM-mitalien kohtalo. Kirkkoveneiden pitkän matkan SM-mitalit jaetaan niinikään tuttuun tapaan lauantain yösoudun yhteydessä miesten ja naisten sarjoissa sekä sekasarjassa.

Suursoutuihin voivat edelleen osallistua myös kanootit ja kajakit. Niille avoimia lähtöjä ovat nyt kaikki.

Retkisoutuun ei ole tehty muutoksia.

Suursoutujen ja Sulkavan kunnan yhteinen 36-sivuinen esite (painos 16 000 kpl) ilmestyy tuttuun tapaan alkuvuodesta 2013. Se postitetaan tammi-helmikuussa 8 000:lle tapahtumaan aikaisemmin osallistuneelle. Esitteestä tulee myös sähköinen versio Suursoutujen ja Sulkavan kunnan internetsivuille.

Lisätietoja: www.suursoudut.fi