Suomalaiset valmiina freestylemelonnan MM-koitokseen

1.9.2013 Melonta Yleinen

Freestylemelonnan MM-kisat kokoavat melonnan nuorekkaimman kilpalajin huiput Yhdysvaltain Nantahalaan tulevaksi viikoksi. Kisatapahtumat käynnistyvät maanantaina avajaisilla, ja tiistaina ovat vuorossa junioreiden alkuerät. Kilpailut huipentuvat viikonloppuna 7.-8. syyskuuta melottaviin finaaleihin.

Suomea Nantahalassa edustaa seitsemän hengen hyvätasoinen joukkue. Naisten yleisessä sarjassa melovat Paula Suurseppä ja Jonna Kuronen. Molemmilla on sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon kansainvälisistä arvokisoista, ja heiltä on lupa odottaa hyviä tuloksia myös Yhdysvalloissa. Miesten raudankovassa yleisessä sarjassa Suomea edustavat Harri Myllynen, Juuso Karttunen ja Janne Varonen. Myös miehissä suomalaiset tavoittelevat onnistuessaan jatkopaikkoja vähintään loppuviikon semifinaaleihin. Miesjunioreissa Suomen joukkueessa melovat Visa Rahkola ja Lauri Hietala. Junioreiden tulostavoitteet ovat maltillisia, mutta jatkopaikka on ehdottomasti tavoitteena heilläkin.

Freestylemelonnasta on vuosikymmenessä kehittynyt yksi maailmalla eniten harrastetuista ja kilpailluista melonnan lajeista, ja kansainvälinen menestyminen lajissa edellyttää nykyisin ammattimaista harjoittelua. Suomalaiset ovat sijoittuneet lajin arvokisoissa perinteisesti mainiosti, ja jatkoa hyville suorituksille on lupa odottaa myös Yhdysvalloista.

Suomen joukkueen kuulumisia päivitetään reaaliajassa maajoukkueen blogiin osoitteessa http://freestylemelonta.blogspot.fi/. Blogista löytyvät valokuvat ovat kisauutisoinnin yhteydessä vapaasti median käytettävissä. Haastattelupyynnöt joukkueelle välittää joukkueenjohtaja Tiia Kukkonen, jolta voi tiedustella myös muita lisätietoja kilpailujen kulusta.

MM-kisojen viralliset kisasivut löytyvät osoitteesta http://www.freestylekayaking2013.com/.