Suursoudut soudettiin positiivisissa merkeissä

15.7.2013 Soutu Yleinen

46. Sulkavan Suursoudut olivat piäsoutaja Erkki Kauppisen mukaan onnistuneet. Kolmatta vuottaan piäsoutajana toimivalle Kauppiselle jäi tämän vuoden souduista positiivisin kuva hänen aikakaudeltaan.

– Puhelimitse tai sähköpostilla ei ole tullut ainuttakaan negatiivista viestiä. Viimevuotinen taso varmaan ainakin saavutettiin ja kenties joissakin asioissa
tuli viimevuotisen palautteen myötä petrattuakin, Kauppinen ynnää. Soutajien määrä kasvoi voimakkaasti viimeisten viikkojen myötä ja näin ollen päädyttiin lopulta 5544 soutajaan. Viime vuonna Sulkavalla souti 5828 soudun
ystävää.

– Toki määrä on vähemmän kuin viime vuonna, joten siinä mielessä ei voi hirmuisen tyytyväinen olla. Joka tapauksessa määrien laskua saatiin nyt hillittyä, Kauppinen totesi.

Kauppisen mukaan tälle vuodelle tehdyt uudistukset olivat pääpiirteittäin toimivia ja varsinkin kilpailukanslian sijoittaminen soutustadionin tapahtumatorille sai positiivisen vastaanoton.

Melojat olivat mukana toista vuotta ja vaikkei niitä määrällisesti kovin paljon
ollutkaan, oli heitä useassa eri lähdössä. Oheistapahtumien osalta Kauppinen antoi kehuja tasokkaille esiintyjille ja turvallisuus toimi myös hyvin.

Tälle vuodelle otettiin soutuohjelmaan uutena matkana neljä kilometriä soutustadionilla perjantai-iltapäivänä. Reitti oli ennestään tuttu perjantai-illan yritysten haastesoudusta. – Sitä voitaisiin mielestäni jalostaa ja siihen voisi saada oman asiakaskuntansa ja nytkin nähtiin siinä karnevaalihenkeä. Lisäksi
ajankohdallisesti perjantai-iltapäivä on hyvä.

Mietinnässä on myös puolimatkan eli 30 kilometrin sijoittaminen ohjelmaan ja
samalla Sulkavalla voitaisiin nähdä Kalevan kierroksen osakilpailu. – Se voisi tulla kyseeseen lauantaina, jolloin puolen päivän kieppeillä voisi lähtö olla Varvirannasta. Samalla siinä tulisi yhdessä soutamisen tunnetta, kun 60 kilometrin lähtijöiden kanssa voidettaisiin soutaa osittain yhtä matkaa.

Teksti: Joni Jäntti