Kotiratasoudun finaalissa tsemppi päällä

9.5.2014 Soutu Yleinen

Pukinmäen koulun riemua
Pukinmäen koulun riemua

Kotiratasoudun finaali käytiin tänään Barona Areenalla Espoossa Taisto School Power -finaalin alla. Koulut kilpailivat finaalissa joukkueina, tytöt ja pojat yhdessä.

Finaali-tapahtuman käynnistivät soudun maajoukkuesoutajat Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen, jotka ovat saaneet oman kipinänsä soutuun nimenomaan kotiratasouduista muutama vuosi sitten. – Nyt olemme ennen kaikkea kilpasoutajia ja tavoitteena on olla mukana Rion olympialaisissa 2016 ja olympiavoittajia vuonna 2020. Oma kotiratasoutuennätykseni on 1.19.16 ja nostan hattua sille, joka sen tänään alittaa, tsemppasi Joel kisaajia. Pojat jakoivat myös vinkkejä, esittelivät omaa harjoitteluaan videolla ja pitivät omaa 100 m lämmittelykisaa osallistujille.

Itse soudut aloitettiin opettajien leikkimielisellä 100 metrin kisailulla, sillä olivathan he osallisia joukkojensa täällä kisaamiseen. Tämän jälkeen radalle tulivat yläkoululaiset luokittain. Joukkueet koostuivat 2 tytöstä ja 2 pojasta. Lohjan koulun joukkueet veivät voiton niin 7. luokkalaisten kuin 9. luokkalaisten sarjassa. 8. luokkalaisten voitto meni Pukinmäen koulun joukkueelle, jossa mukana oli mm. Kahdeksasluokkalaisten tyttöjen kotiratamestari Nea Kuisma. Pukinmäen joukkue opettajineen nautti tapahtumasta ja ergosoudusta. – Hauskaa on ollut ja mukava päästä kokeilemaan lajia, josta ei ennen näitä kotiratasoutuja ole ollut kokemusta, totesivat urheiluluokalla opiskelevat Pukinmäen koripalloilevat tytöt. Tyttöjen suunnitelmissa oli kokeilla soutua myös kesällä vesillä. Joukkueen pojat olivat jo löytäneet Keravan Urheilijoiden soutuharjoituksiin. 

Toisen asteen koulujen kilpailussa yksi oli ylitse muiden. Alajärven lukion 2. luokkalaiset olivat tulleet matkan takaa päämääränään vain voitto. Rauhallisella ja ammattilaisten elkein he soutivat heti lähdöstä muilta karkuun. – Meillä oli hyvä valmentaja ja ehkä vähän hulluutta, totesivat voittajat. – Olemme Alajärvellä aktiivisia liikumaan muutoinkin ja tämäkin porukka harrastaa erinäisiä lajeja. Stagella oli hyvä tunnelma, mutta kilpailu olisi saanut olla kovempaa, heitti Alajärveläisten opettaja haasteen ensi vuodeksi muille. 

Merkittävä oli myös lohjalaisten panos, jotka olivat lähteneet liikkeelle koulujen yhteisjoukkueilla. 

Kaikkiaan ergoilla nähtiin vauhdikasta vetoa. Toisilla soutu oli selvästi jo hallussa, mutta helppoa ei näyttänyt olevan kellään. 500 metrin matka sai hapot pintaan. Intoa ja yritystä oli yllin kyllin ja moni löysikin itsensä välillä penkiltä pudonneena. Periksi ei kuitenkaan annettu ja joukkueiden kannustus auttoi jaksamaan viimeisetkin vedot.

Kotiratasoutufinaalin tulokset

Ensi vuonna taas uudestaan!