Ratamelonnan alle 23- vuotiaiden MM- kilpailuissa 200m välieräpäivä

Ratamelonnan alle 23- vuotiaiden MM- kilpailut jatkuivat lauantaina 200 metrin välierillä.

Ratamelonnan alle 23- vuotiaiden MM- kilpailut jatkuivat lauantaina suomalaisittain 200 metrin välierillä. Suomalaisittain päivä ei tuonut lisää loppukilpailupaikkoja kun kaikki suomalaisedustajat jäivät harmittavasti ulos sununtain 200m loppukilpailuista.

 

Tytöt 18 vuotta K1 200m

Reetta Hallila jatkoi lauantain välierissä hyviä otteitaan, mutta ei kyennyt riittävästi parantamaan tasoaan eilisistä alkueristä, varsinkin viimeisen 50 metrin aikana sairasteluista kauden aikana kärsinyt Reetta joutui antamaan liikaa tasoitusta kilpakumppaneille ja päätyi välierässään 7. sijalle. Kuudes sija (B-finaaliin oikeuttava sijoitus) jäi 1,7 sekunnin päähän.

 

Naiset 23 vuotta K1 200m

Jenni Salo paransi alkueristä 200m kilpailuissa melomalla välierässään ajan 44,913, mutta tason yleisesti noustessa välierävaiheessa Jennin oli välierässään tyytyminen yhdeksänteen sijaan. Jennin päämatka kilpailuissa, K2 500 metrin B- finaali melotaan sunnuntaina.

 

Miehet 23 vuotta K1 200m

Janne Mäntynen meloi alkuerässään perjantaina lupaavasti neljänneksi, mutta ei onnistunut lauantain välierässään parantamaan suoritustasoaan alkuerästä, jolloin C-finaaliin oikeuttava sijoitus jäi Jannelta völierässä 0,4 sekunnin päähän.

 

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina finaaleilla, joihin suomen joukkue sai kaksi alusta perjantain 500m välieristä:

Naiset 23v K1 500m B- finaali (Oona Vasko)

Naiset 23v K2 500m B-finaali (Jenni Salo – Oona Vasko

 

Sunnuntain kilpailuaikataulu Szegedissä on tuonut viime hetkillä lisähaasteen suomalaisille, N23v. K1 500m B- finaali ja N23v. K2 500m B-finaali ovat uuden aikataultuksen myötä peräkkäiset lähdöt, jolloin saman kilpailijan on mahdotonta meloa kummassakin lähdössä. Aikataulusta on suomen joukkueen johdolta tehty tuomaristolle huomautus, mutta televisioinnin takia tuomaristo päätyi pitämään kiinni aikataulutuksesta. Suomen joukkueelle annettiin kuitenkin säännöistä poiketen tässä tilanteessa mahdollisuus tehdä “withdrawal” (eli poisjäänti) toisesta B- finaalista. 

Päätös on että naiset laittavat kaikki voimavarat N23v. k2 500m B- finaaliin ja Oona vaskon K1 500m B- finaali jää Oonan osalta melomatta. Näin koska välierävaiheen jälkeen kaksikolla näyttäisi aikavertailujen perusteella olevan selkeämpi sijoittumismadollsuus B-finaalin kärkisijoille, kuin mitå Oona Vaskolla yksikön K1 500m B- finaalissa.

 

Susanne Gunnarsson kommentoi päivän edesottamuksia seuraavasti:

Päivän tulosanti jäi ehkä  kokonaisuudessaan hivenen alle maksimin, joskin jokainen urheilija teki sen mitä pystyi. Edustajamme meloivat kuitenkin erittäin lähellä omaa maksimitasoaan joten siltä osin ei liiemmin voi enempää vaatia. Kansainvälinen kilpailu on 18v. ja 23v. sarjoissa noussut laajasti ja kilpailujen tulostaso on nykyään erittäin kova. Kilpailuissa finaalivaiheeseen edennneet melojat ovat kansainvälisesti senioritasollakin jo varsin varteenotettavia tekijöitä joten meidän nuorten urheilijoiden yleistasoa on vain määrätietoisella harjoittelulla parannettava. Huomenna melotaan 500 metrin B-finaalit, joiden osalta jouduttiin nyt tekemään ratkaisu että Jenni ja Oona laittavat kaiken peliin kaksikon 500 metrille ja Oonan yksikön B-finaali jää nyt valitettavasti melomatta aikataulusyistä johtuen. Huomisen osalta naisila on alku- ja välierien perusteella kaikki mahdollisuudet varsin hyvään K2 500m suoritukseen, joten kaikki voimavarat keskitetään nyt siihen vetoon.

 

Naiset K2 500m B- finaali melotaan sunnnuntaina suomen aikaa klo 15:41

 

Lisätietoja: Susanne Gunnarsson: +358 40 1924959

Kilpailujen tulospalvelu: http://results.digicorp.hu/competition/16777303

Kilpailujen kotisivut: http://szeged2014.com