Jenni Salo – Oona Vasko B- finaalin neljänsiä ratamelonnan A23v. MM- kilpailuissa.

Jenni Salo ja Oona Vasko vastasivat suomalaisittain kilpailujen parhaasta tuloksesta melomalla alle 23 vuotiaiden K2 500 metrin B- finaalissa neljänneksi. Loppusijoitus kilpailussa oli näin hyvä 13. sija.

Jenni Salon ja Oona Vaskon B- finaaliveto oli tasaisen vahvaa melontaa läpi koko vedon, ja naiset pystyivät lopussa vielä tiukassa kilpailussa nipistämään pari sijoitusta hyvällä loppuvedollaan.

Suomalaisttain Jennin ja Oonan suoritus jäi kilpailujen ainoaksi finaalisijoitukseksi kun Oona Vaskon oli jättäminen K1 500 metrin B- finaalin vetämättä aikautaulutuksesta johtuen (yksikön ja kaksikon B- finaalit oli sijoitettu loppukilpailuvaiheessa peräkkäisiksi lähdöiksi).

Alle 23 vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa nähtiin erittäin hyvätasoiset ja laajat kilpailut, joissa tutut maat Unkari, Venäjä, Puola rohmivat pääosan mitaleista. Lajin kansainvälisyys (80 osallistuvaa kansakuntaa) korostui kuitenkin kilpailuissa varsin hyvin ja finaalivaiheeseen nousi huomattavan määrän edustajia ns. kehittyvistä melontamaista.

Suomen nuoriso- ja juniorimelonnalla on siis kova työsarka edessä pysyä kansainvälisessä kehityksessä mukana, varsinkin 200 metrin matkan olympiastatuksen myötä 200 metrin matkalla tulostaso näyttäisi nousevan huimaa vauhtia tällä hetkellä, toteaa Suomen melonta- ja soutuliiton valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

Suomessa kaikki lähtee ensisijaisesti siitä että seuratoiminnassa panostus lasten ja nuorten melontaan lisääntyisi laajalla rintamalla, jolloin saataisiin kovempaa keskinäistä kilpailua aikaiseksi kansallisissa kilpailuissa, sekä tietysti että seurat pystyisi tulevina vuosina kehittämään toimintaansa koko ajan kohti ammattimaisempaa ympärivuotista lasten ja nuorten valmennustoimintaa, Pitkänen lisää.

Lisätietoja: Susanne Gunnarsson: +358 40 1924959

Petteri Pitkänen: +358 400 355523