Varvio – Karppinen lopulta 16. soudun MM-kisoissa

30.8.2014 Soutu Yleinen

Ulla Varvio ja Eeva Karppinen soutivat tänään Amsterdamissa pidetyissä MM-kisoissa naisten pariairokaksikon C-finaalissa itsensä neljänsiksi ja sijoittuivat lopputuloksissa sijalle 16.

– Startti oli naisilla tänään heikko, mutta muuten soutu oli tasainen ja vaisun alun jälkeen he pystyivät haastamaan hyvin muita venekuntia. Lopputulos oli ihan hyvä, kun ottaa huomioon, miten vaikea kausi ja etenkin talvi kaksikolla oli, totesi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

MM-kisat osoittivat myös, että maapaikka kohti Rion 2016 olympialaisia on ensi vuonna saavutettavissa. Naisten pariairokaksikkossa maapaikkoja jaetaan 11 parhaalle venekunnalle ensi vuoden MM-kisoissa.

– Siinä mielessä on hyvä fiilis jatkaa tästä eteenpäin, että olympiapaikan saavuttaminen ensi vuonna on täysin realistista, kun saadaan ehjä ja hyvä harjoituskausi alle. Ulla oli soutajistamme ainoa, jolla oli aikaisempaa kokemusta aikuisten MM-kisoista, joten reissusta on jäänyt myös paljon oppia, miten ensi vuonna voidaan tehdä asioita vielä paremmin kunkin urheilijan kohdalla, summasi Hiltunen.

Naisista Eeva Karppinen jatkaa kauttaan vielä Opiskelijoiden MM-kisoihin 12.-14.9., jossa hän osallistuu naisten yksikkösoutuun.

Tulokset 30.8.

W2x C-finaali
1. CZE, Antosova – Zabova, 7:00.860
2. ROU, Bejinariu – Vrinceanu, 7:02.430
3. AUT, Puehringer – Farthofer, 7:03.000
4. FIN, Varvio – Karppinen, 7:05.700
 

Lisätietoja

MM-kilpailuiden tulokset: www.worldrowing.com