Ven puristi ennätykseensä

30.8.2014 Yleinen

Amsterdamin MM-soudut päättyivät suomalaisittain miesten yksiköiden C-finaalisoutuun, jossa Robert Ven taipui lopulta kovien kirimiesten rinnalla kolmanneksi johdettuaan finaalisoutua pitkään. Ven souti finaalissa kuitenkin omaan ennätykseensä ajalla 6:50.040. C-finaalin voittoon kiri Australian Nicholas Purnell. Kisan kovuudesta kertoo se, että C-finaalin kakkonen oli Bekingin ja Ateenan Olympiavoittaja norjalainen Olaf Tufte.

– Ven souti tänään 5 sekuntia alle oman aikaisemman ennätyksensä ja vaikka lopussa kovat kirimiehet menivätkin vielä ohi, suoritus oli erinomainen ja antoi hyvän päätöksen MM-kisoille, kommentoi valmennuspäällikkö Hiltunen tyytyväisenä. Venin loppusijoitus miesten yksiköiden kovatasoisessa kisassa oli lopulta 15.

MM-kisojen aattona 24-vuotta täyttäneen hämeenlinnalaisen Robert Venin kausi on sujunut loistavasti. Kesäkuussa EM-kisoissa Ven oli 12. ja maailmancupissa parhaimmillaan 8. Kestävyyttä vaativassa lajissa menestys tulee ajan kanssa.

– Ehkä ihan paras teho ei kestänyt MM-kisoihin asti, mutta kokonaisuutena Venin kausi on ollut tietysti hyvä ja kehitys näkyvää ja tämä antaa hyvän pohjan ensi kaudelle ja taistelulle olympiapaikoista, pohti Hiltunen.

Tulokset 30.8.

M1x C-finaali
1. AUS, Purnell, 6:47.860
2. NOR, Tufte, 6:48.690
3. FIN, Ven, 6:50.040

Lisätietoja

MM-kilpailuiden tulokset: www.worldrowing.com