Freestylemelonnan MM-katsastukset melottu

9.6.2015 Melonta Yleinen

Freestylen MM-kilpailut järjestetään 30.8-5.9.2015 Kanadassa Ottawa-joen Garberator-aallossa. Edustusjoukkueen valitsemiseksi melottiin maajoukkueleirin päätteeksi kahdet katsastuskilpailut Muonionjoen Kelokurkkiolla 4. ja 5.6.

Lapin jokien korkeat virtaamat hankaloittivat sopivan katsastuspaikan löytämistä, mutta kisapaikaksi valikoitunut Kelokurkkion kakkosaalto osoittautui erinomaiseksi paikaksi katsastuksille. Keskellä jokea sijaitseva aalto on korkea ja kaatuu lähes pohjalle asti, joten olosuhteet olivat sopivan haastavat MM-joukkueen valitsemiseksi.

Erityisesti miehissä piste-erot kasvoivat haastavassa aallossa melko suuriksi. Kilpailuja hallitsivat Tuomas Kaukola ja Juuso Karttunen, jotka ottivat vuoropäivinä ensimmäisen ja toisen sijan. Vastaavasti Vili Volotinen ja Jussi Tanskanen ottivat vuoropäivinä kolmannen ja neljännen sijan.

Naisissa aallon kesytti taitavimmin kumpanakin päivänä Anni Mykkänen. Ensimmäisen päivän kakkossijalle meloi Jenni Vänskä ja toisen päivän Paula Varonen.

MM-joukkue valitaan lähiviikkoina erillisten valintakriteerien perusteella.

Linkki valintakriteereihin:

Freestylen 2015 MM-joukkueen valintakriteerit – Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry