Suomella hyvä sijoitus ja paljon kokemusta EM-turnauksesta

3.9.2015 Yleinen

1.9.2015

Kanoottipoolon EM-turnaus Saksan Essenissä on päättynyt. Suomi sijoittui turnauksessa sijalle 14. Viimeinen Suomen peli Irlantia vastaan päättyi 7-3 Irlannin voittoon. Peliä sävyttivät Suomen puolustusvaikeudet, heikompi toinen erä ja keltainen kortti. Peli kuten myös koko turnaus antoi paljon uutta kokemusta ja kehittämiskohteita tulevaa kautta varten. Suomen vahvuus on tällä hetkellä tahto kehittyä ja pelaajien sekä joukkueen valtavan suuri kehittymispotentiaali. Jo turnauksen edetessä saattoi nähdä voimakasta kehittymistä erityisesti taktisella osa-alueella.

Vuoden 2015 EM-turnauksen miesten sarjan voittoon nousi isäntämaa Saksa, joka voitti Italian jatkoaikamaalilla. Saksa juhli myös yleisen sarjan ja alle 21-vuotiaiden naisten sarjan kultaa. Alle 21-vuotiaiden miesten sarjan voitti Ranska. Turnaukseen osallistui yhteensä 48 joukkuetta, joista miesten sarjaan 18.

Suomen joukkue pelasi turnauksessa yhteensä 9 peliä. Tulokset suluissa (Vastustaja-Suomi). Suomi kohtasi Irlannin (5-5), Saksan (12-0), Liettuan (2-5), Puolan (8-0), Liettuan (2-6), Ruotsin (9-1), Belgian (9-3), Venäjän (2-4) ja lopuksi Irlannin (7-3). Selkeästi näyttää siltä että Euroopan taso on jaettu kolmeen osaan, huippumaihin, keskikastiin ja kehittyviin. Suomi sijoittuu tällä hetkellä kehittyvien parhaisiin ja pystyy taistelemaan hyvin keskikastin maita vastaan. Kahden vuoden päästä Suomen maajoukkueen tavoitteena on olla keskikastin maa ja taistella sijoituksesta 8 parhaan joukkoon.

Suomen miesten maajoukkueen kausi 2015 päättyi tähän turnaukseen ja pelaajat siirtyvät ylimenokaudelle. Kausi 2016 aloitetaan perusharjoittelulla lokakuussa, ja jo perinteisellä Vierumäen avoimella syysleirillä marras-joulukuussa.

Suomen joukkueessa Essenin EM-turnauksessa pelasivat Jerry Mansner, Marko Hämäläinen, Aarne Miettinen, Lauri Perälä, Rasmus Peterzens, George Atanassov ja Teemu Taskinen. Joukkueen kapteenina toimi Jerry Mansner, joukkueenjohtajana Henna Kortesmäki ja valmentaja Antti Löppönen. Joukkueen pelaajat edustavat seuratasolla Lohjan Melanvääntäjiä ja Helsingin Merimelojia.

Tulokset: http://www.canoepolo-ec.com/schedule/