Varvio ja Karppinen MM-soutujen C-finaaliin (sijat 13-18)

3.9.2015 Soutu Yleinen

Varvio ja Karppinen kisaavat C-finaalipaikasta.

Keskiviikon keräilyerissä harmittavasti vain 0,58 sekunnilla 12 parhaan joukosta pudonneet Ulla Varvio ja Eeva Karppinen voittivat C/D-välieränsä ja soutavat näin C-finaalissa sijoista 13.-18. Tuhannen metrin jälkeen suomalaiset kiristivät tahtia, ohittaen ensin Ukrainan ja sitten Romanian. Maalissa eroa heinäkuussa alle 23-vuotiaiden MM-kultaa voittaneisiin romanialaisiin oli 0,79 s eroa.  Kisa C-finaalipaikan tuoneista kolmesta kärkisijasta oli erittäin tiukka. Neljänneksi jääneet Kanadan Katharine Goodfellow ja Antje von Seydlitz-Kurzbach, vuoden 2013 pariaironelosen MM-hopeamitalistit, jäivät suomalaisille 2,19 sekuntia.

– Saimme tonnilta hyvän noston ja kolmas viisisatasemme oli erittäin vahva. Vaikka erot olivat pienet, johtopaikka oli hyvin hallussamme. Kovinta oli koota itsensä keskiviikon pettymyksestä näin nopeasti uudestaan lähtöviivalle, kuvaili soutua Eeva Karppinen. Varvion ja Karppisen kisat päättyvät perjantaina soudettavaan C-finaalin (sijat 13.-18.), jossa heillä on vastassaan mm. vuonna 2010 yksikkösoudussa MM-kultaa voittaneen Frida Svenssonin tahdittama Ruotsi.

Miesten kaksikossa Joel Naukkarinen ja Antti Kilpeläinen pysyivät omassa C/D-välierässään mukana taistossa kolmostilasta tuhannelle metrille saakka, mutta joutuivat sen jälkeen tunnustamaan muut nopeammikseen. He jäivät erässään kuudensiksi, 13 sekuntia voittaneelle Turkille ja 11 sekuntia viimeisen C-finaalipaikan ottaneelle Venäjälle jääneinä. Suomalaisten viimeinen kisalähtö on perjantain D-finaali, jossa he kisaavat sijoista 19.-24.

Perjantaina suomalaisista kilpailee myös Robert Ven miesten yksikön C/D-välierissä.