Jousimo jäi niukasti A/B-välieristä

23.8.2016 Yleinen

Joonas Jousimo souti pirteästi puolivälierässään alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Vauhti ei kuitenkaan ihan riittänyt puolivälierän kolmen joukkoon, mikä olisi oikeuttanut paikkaan A/B-välierään. Jousimo sijoittui kovassa seurassa erän neljänneksi. Ero kolmanteen oli 3,03 sekuntia.

-Neljäs sija harmittaa, kommentoi Jousimo kisan jälkeen.

-Kisan alku meni hyvin. Tonnin jälkeen alkoi tuntua raskaalta, mutta sain siitä huolimatta loppuun hyvin nostettua ja sain Unkaria kiinni. Hyvä taistelu loppuun asti, mutta ihan ei riittänyt. Nyt täytyy alkaa palautua huomista varten, sillä huomenna taistelu hyvistä sijoista jatkuu, päätti Jousimo analyysinsä.

Jousimon puolivälierän voiton vei Tsekin Michal Plocek, joka sijoittui kesäkuussa Poznanin maailmancupissa miesten yksikössä neljänneksi. Toiseksi puolivälierässä sijoittui Puolan Natan Wegrzycki-Szymczyk, joka souti juuri päättyneissä Rion olympialaisissa seitsemänneksi. Jousimon edelle ehtinyt unkarilainen oli viime vuoden alle 23-vuotiaiden MM-kilpailujen kymmenes.

Jousimon soudut jatkuvat keskiviikkona klo 17:50 Suomen aikaa C/D-välierässä. C/D-välierän kolme parasta pääsee C-finaaliin ja loput soutavat D-finaalissa. C-finaalissa on jaossa sijat 13-18.

Keskiviikkona jatkuu myös Juho-Pekka Petäjäniemin soudut miesten kevyessä yksikössä. Petäjäniemi soutaa neljännessä puolivälierässä klo 17:15 Suomen aikaa. Puolivälierän kolme parasta soutajaa pääsee A/B-välieriin.