Viikko kanoottipoolon MM-turnaukseen

23.8.2016 Yleinen

Miesten maajoukkue valmistautuu täyttä päätä kanoottipoolon MM-turnaukseen. Turnaus pelataan 29.8–4.9. Italian Syrakusassa. Miesten sarjaan osallistuu 24 maata ja yhteensä joukkueita MM-turnaukseen osallistuu yli 70. Turnauksessa taistellaan miesten sarjan lisäksi myös naisten sekä alle 21-vuotiaiden naisten ja miesten maailmanmestaruuksista.

Miesten maajoukkue on valmistautunut turnaukseen harjoittelemalla tiiviisti koko kesän. Turnauskokemusta joukkue on hakenut osallistumalla keväällä Saksan Essenissä pelattuun Deutschland Cupiin ja elokuun alussa pelattuun Tanskan Skovshoved Openiin.

– Miesten valmistautuminen on sujunut todella hyvin. Erityisesti kehitystä on tapahtunut kestävyyspuolella, mutta myös pelinopeus sekä kurinalaisuus ovat hypänneet harppauksen verran eteenpäin tänä kesänä, toteaa joukkueen päävalmentaja Antti Löppönen.

Turnauksen alkulohkossa Suomen kanssa pelaavat naapurimaa Ruotsi, vuoden 2014 MM-turnauksen pronssijoukkue Espanja sekä Taiwan. Suomen alkulohko on todella mielenkiintoinen, sillä Ruotsia ja Taiwania vastaan on odotettavissa tasaiset pelit. Suomen tavoitteeksi on asetettu nouseminen keskikastin maaksi eli 15 parhaan maan joukkoon.

Suomen joukkueessa pelaavat Aarne Miettinen, Teemu Taskinen, Lauri Perälä, George Atanassov, Jerry Mansner, Marko Hämäläinen ja Rasmus Peterzens. Joukkueen kapteenina toimii Jerry ja pelinrakentajana Rasmus. Aarne ja George edustavat seuratasolla Helsingin Merimelojia ja muut pelaajat Lohjan Melanvääntäjiä. Valmentajana toimii Antti Löppönen, joukkueenjohtajana Petra Merikanto ja huoltajana Eija Vartiainen. Joukkueen kokonaisvahvuus on siis kymmenen.

– Joukkue valmistautuu turnaukseen hakemalle herkkyyttä melontapuolelle ja syöttelypeliin varmuutta. Perustyö on jo tehty alkukesän ja talven aikana. Joukkue tarvitsee lisäksi kovuutta ja paineenalaista harjoittelua turnauksen viime hetkiin asti, kertoo Antti Löppönen.

Kanoottipoolon MM-turnausta voit seurata joukkueen Facebook-sivuilla ja kisojen virallisilla verkkosivuilla.