Juhani Jululle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

13.6.2016 Yleinen

Juhani Julku valmentamassa Italian Gaviraten maisemissa. Kuva: Sirpa Rantanen
Juhani Julku valmentamassa Italian Gaviraten maisemissa. Kuva: Sirpa Rantanen
Juhani Julku vastaanotti Alfred Kordelinin säätiön palkinnon 11.6. Ilona Hiltuselta ja Marjaana Riskulta
Juhani Julku vastaanotti Alfred Kordelinin säätiön palkinnon 11.6. Ilona Hiltuselta ja Marjaana Riskulta

Juhani Jululle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on 17.3.2016 myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Juhani Jululle soudussa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Juhanille Lappeenrannan Kanavasoutujen yhteydessä 11.6.2016.

Juhani Julku on valmentanut suomalaisia soutajia 1960-luvulta lähtien. Julku on tehnyt pitkän valmentajan uran paitsi oman seuransa Lappeenrannan Soutajien valmentajana myös kansallisesti suomalaisten huippusoutajien taustalla. Soutuliiton päävalmentajana ”Jussi” toimi 1970-luvulla ja luotsasi silloin Pertti Karppisen olympiavoittoon 1976. Useat Julun valmennettavat ovat saavuttaneet kansainvälisen kärjen, mutta aikaa ja energiaa on aina ollut myös nuorisovalmennukseen. Juhani Julku on ollut – ja on yhä – tärkeä taustavaikuttaja Lappeenrannan Soutajien nuorisovalmennuksessa. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Julku on edelleen aktiivisesti mukana valmennustyössä ja luotsaa Lappeenrannan Soutajien juniorisoutajia.

”Jussi opasti minulle olympialuokkien soudun alkeet aluksi kanssani kaksikossa istuen ja sitten rannalta yksikkösoutua opastaen. Olen kiitollinen Jussin tuesta. Rannassa ja vesillä oli aina tunne, että ollaan turvallisissa käsissä. Valmentajana Jussi oli rauhallisen jämäkkä”, muistelee Pekingin olympialaisissa vuonna 2008 hopeamitalin kevyessä pariairokaksikossa voittanut Minna Nieminen.

”Arvostan Juhani Julun työtä suomalaisen soudun eteen kovasti. On hienoa, että hän on valmentanut sekä huipulla olevia soutajia että aivan aloittelevia junioreita. Valmentajana hän on hyvä kasvattaja ja urheilijoita ymmärtävä ja valmentamisessaan erittäin osaava”, kuvailee soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Tukea hakee valmentajan lajiliitto valmentajan itse sitä tietämättä ja tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiamiehenä Alfred Kordelinin suuntaan. Suomen Valmentajien ja säätiön yhteistyö alkoi tämän vuoden haun yhteydessä ja jatkuu tulevina vuosina. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 2015 säätiö jakoi runsaat 4 MEUR apurahoina ja palkintoina. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.