Kauden ensimmäinen soudun maailmancupin osakilpailu Varesessa 15.–17.4.2016

14.4.2016 Kilpailu Soutu Yleinen

Suomen Melonta- ja Soutuliiton tiedote 14.4.

Kauden ensimmäinen soudun maailmancupin osakilpailu Varesessa 15.17.4.2016

 

Soudun maailmancupin kauden avauskilpailu järjestetään Varesessa Pohjois-Italiassa 15.–17.4. Kilpailussa on mukana seitsemän suomalaisurheilijaa. Robert Ven kilpailee miesten yksikössä (M1x), Ulla Varvio ja Eeva Karppinen naisten kaksikossa (W2x), Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen miesten perämiehettömässä kaksikossa (M2-), Johanna Haavisto naisten yksikössä (W1x) ja Juho-Pekka Petäjäniemi miesten kevyessä yksikössä (LM1x).

– Joukkue on valmistautunut kilpailukauteen hyvillä mielin. Harjoitukset ja kevään avovesileirit Italiassa ovat sujuneet hyvin. Suomalaissoutajien osalta kausi avattiin kaksi viikkoa sitten Piedilucossa kansainvälisessä regatassa, kertoo soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

Kansainvälinen kilpailukausi alkaa olympiavuodesta johtuen poikkeuksellisen aikaisin keväällä. Suomalaisurheilijat ovatkin hakeneet tuntumaa soutuun avovesileireillä Italian Gaviratessa.

Kilpailujen alkuerät soudetaan perjantaina aamupäivällä. Perjantai-iltapäivällä soudetaan mahdollisia keräilyeriä sekä puolivälierät. Lauantaina vuorossa ovat välierät sekä C- ja D-finaalit. B- ja A-finaalit soudetaan sunnuntaina.

Varesen maailmancupiin osallistuu kaiken kaikkiaan 46 maata.

Kisojen liveseuranta ja tulokset osoitteessa: www.worldrowing.com

Urheilijaprofiilit ja linkit urheilijoiden omille sivuille: Urheilijaprofiilit

Soutumaajoukkueen facebook-sivut: https://www.facebook.com/Soutumaajoukkue/

 

Lisätietoja:

soudun valmennuspäällikkö

Ilona Hiltunen

+ 358 400 157 040