Koskimelonnan kauden avaus iceBREAK-tapahtumassa

18.4.2016 Melonta Yleinen

ICEBREAK 2016 LEHDISTÖTIEDOTE 17.4.2016

KOSKIMELONNAN KAUDENAVAUSKILPAILU iceBREAK-KOSKIMELONTATAPAHTUMASSA

Koskimelonnan boatercrossin kaudenavauskilpailut käytiin sunnuntaina Helsingin Vanhankaupunginkoskessa. Kilpailut pidettiin osana jokakeväistä iceBREAK-melontatapahtumaa. Kilpailu houkutteli mukaan noin 30 osallistujaa ja perinteiseen tapaan kilpailijoita oli myös runsaasti Venäjältä.

Joitakin aikaisempia vuosia alhaisemman virtaaman takia koskeen tehty rata oli erittäin tekninen ja erotteli nopeasti jyvät akanoista. Kilpailuun osallistui 30 melojaa ja kilpailu finaalipaikoista oli kova ja moni kärkimelojakin karsiutui tiukissa krossi-lähdöissä. Kilpailussa oli hyvin edustettuna paitsi joukko Suomen ja Venäjän parhaita koskimelojia myös uusia kilpailijoita hakemassa ensimmäisiä kisakokemuksiaan.

Miesten sarjan voiton vei Evgenii Smirnov Venäjältä. Hän meloi tasaisen varmasti alkueristä finaaleihin vaikka ei voittanutkaan jokaista erää. Toiseksi meloi jo useampana vuotena iceBREAKin palkintosijoille sijoittunut Alexey Lukin myös Venäjältä. Paras suomalainen oli kolmanneksi sijoittunut Merimelojien Aarne Miettinen, joka voitti myös viime vuonna iceBREAKissa käydyt boatercrossin Suomen mestaruuskilpailut.

Miesten krossi-lähdöt olivat erittäin tasaisia ja yleisölle tarjottiin lukuisia näyttäviä ohituksia, kun kilpailijat hakivat parhaita linjoja usein riskillä. Kilpailijat kommentoivat rataa seuraavasti: ”Rata oli onnistuttu tekemään haastavaksi ja se tarjosi erilaisia laskulinjavaihtoehtoja, joten rohkealla reitinvalinnalla saattoi alkukiihdytyksessä viimeiseksi jäänyt meloja vielä taistella lähdön voitostakin.”

Ikämiehissä (miehet yli 35 v) parhaasta suorituksesta vastasi Jyväskylän Melanvilauttajien kokenut Aapo Halonen ja seuraavat sijat menivät Venäjälle: Andrey Kurnosov toiseksi ja Andrey Skvortsov kolmanneksi. Naisissa mitalit menivät Venäjälle: Elena Novikova Venäjältä voitti naisten boatercrossin viimevuotiseen malliin ja Valeriya Balandina meloi hopeaa.

Boatercross keräsi Vanhankaupunginkoskelle jälleen hyvin yleisöä sateisesta säästä huolimatta. Kohina – koskimelonta järjesti iceBREAK-tapahtuman jo kuudettatoista kertaa. Tämä tapahtuma on saanut Helsingin kaupungin liikuntaviraston tapahtuma-avustusta.

LEHDISTÖKUVAT ja TÄYDELLISET TULOKSET: iceBREAK tapahtuman sivuilta www.icebreak.fi.

TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄ: KOHINA-koskimelonta ry, www.kohinaa.com

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT:

Jyri Hämäläinen, 040 548 1663 jyri.hamalainen@kohinaa.com

 

TULOKSET

Boatercrossin kansainväliset kilpailut 17.4.2016 Vanhankaupunginkoskella Helsingissä

Miehet, avoin sarja

1. Evgenii Smirnov Russia
2. Alexey Lukin Russia
3. Aarne Miettinen Merimelojat, Helsinki

Miehet +35 v,

1. Aapo Halonen Jyväskylän MelanVilauttajat
2. Andrey Kurnosov Russia, WW-School
3. Skvortsov Andrey Russia

Naiset, avoin sarja:

1. Elena Novikova Russia
2. Valeriya Balandina Russia / Tri stihii