Kutsu sileän veden Seurafoorumi 14.2.2016

12.1.2016 Yleinen

Sileän veden kilpalajien Seurafoorumi järjestetään 14.2.2016 Varalan urheiluopistolla Tampereella. Seurafoorumin agenda painottuu tällä kertaa lasten- ja nuorten melontakoulujen sisältöratkasuihin.

Sileän veden kilpalajien Seurafoorumi järjestetään 14.2.2016 Varalan urheiluopistolla Tampereella. Seurafoorumin agenda painottuu tällä kertaa lasten- ja nuorten melontakoulujen sisältöratkasuihin.

Foorumissa esitellään muutaman eri seuran kurssirakenne ja toimintatapamalli. Näiden esimerkkien kautta siirrymme keskusteluitse hahmottelemaan että minkälainen tieto- taitovaatimus (mitä aloittelijan tulee alkeiskurssin suoritettua hallita/osata) ja kattavuus (alkeiskurssin pituus vrk/tunnit) olisi sopiva SMSL:n nimissä sertifikoidulle lasten- ja nuorten alkeiskurssissille.

Tässä seurojen panos on ensiarvoisen tärkeä. Jotta alkeiskurssien tieto/taitovaatimukset sekä kurssissisällön kattavuus osataan haarukoida sopivaksi tarvitaan näkemystä seurakentältä. 

Tavoitteena on että SMSL pystyisi tuottamaan lasten ja nuorten “opi melomaan” vihkosen, “alkeiskursspaketin”, sekä lasten ja nuorten alkeiskurssien ns. “ohjaajan oppaan”, jolloin yksittäinen seura voisi jatkossa tilata alkeiskurssien järjestämiseen tarvittavan kurssimateriaalipaketin SMSL:ltä, ja näin seuralla olisi myös tämän kautta valmis toimintamalli ohjaajille lasten ja nuorten alkeiskurssien järjestämiselle. 

Koulutuspuolella lasten ja nuorten alkeiskurssien “sertifikoidut” sisältövaatimukset taas toisivat sen hyödyn, että melonnan nuortenohjaajakoulutuksen sisältö voitaisiin sen myötä jatkossa räätälöidä niin, että nuortenohjaajakoulutuksen läpikäynyt henkilö omaisi tieto-taidot millä järjestää ja ohjata lasten- ja nuorten alkeiskurssin. 

Lasten ja nuorten alkeiskurssit voisi myös sitoa eurooppalaiseen EPP: tasojärjestelmään, jolloin läpikäydyn alkeiskurssin jälkeen nuori suorittaa EPP1 tasokokeen ja saa tämän kautta EPP1 kortin. Sertifikoinnilla lasten- ja nuorten alkeismelontakurssit saataisiin tieto- taitovaatimusten osalta yhtenäistettyä, jolloin seura voi myydä ja markkinoida kurssiaan “SMSL/EPP sertifikoituna alkeiskurssina”.

Sitomalla lasten ja nuorten kurssit EPP tasojärjestelmään varmistettaisiin taas tieto-taitojen tunnustaminen myös suomen rajojen ulkopuolella, mikä voi jo nyt olla kynnyskysymys vuokratessa kalustoa, tai osallistuessaan kilpailu/kuntomelonta- tapahtumaan ulkomailla.

Toivotamme siis mahdollisimman monen seuran osallistuvan seurafoorumiin 2016 ja tuovansa sitä kautta omia näkemyksia ja ajatuksia  lasten- ja nuorten melontakoulujen kehittämiseksi!

Seurafoorumin kutsu

Ilmoittautumiset 7.2.2016 mennessä tämän linkin kautta