Puuvenesoudun keskipitkän matkan SM-kisat soudettiin Pirkan Soudun yhteydessä Tampereen Pyhäjärvellä lauantaina 23.7.

26.7.2016 Kilpailu Soutu Yleinen

Lähes tuuleton, lämmin pilvipäivä antoi kisalle loistavat olosuhteet.

Yksinsoutajista kovinta vauhtia piti Oulun Kilpa-veljien Heikki Karjaluoto, joka voitti miesten yksinsoudun Suomen mestaruuden ajalla 2:01:22. Naisten nopein oli N50 sarjassa kisannut Vuokatti Rowingia edustava Tytti Pelkonen. Samalla Pelkosesta tuli kautta aikain ensimmäinen saman kalenterivuoden aikana kaksi kertaa Pirkan Kierroksella voittanut: Tytti voitti myös maaliskuussa Pirkan Hiihdon 90 km N45-sarjan!

Parisoutumiehistä nopein oli pari Jyrki Kiviniemi-Jani Söderlund (Nesteen Soutajat) ajalla 1:51:25. Ensimmäinen naispari, Evijärven urheilijoiden Kaija Hänninen ja Anu Hautasaari soutivat veteen piirtämättömän maaliviivan yli ajassa 2:10:33. Sekapareista nopeimpana palkittiin Keravan urheilijoiden Kristina Björknäs ja Pentti Soini.

Heidän voittoaikansa oli 2:00:29.

Vuorosoudun kovinta tahtia tarjoilivat Turun Soutajien Toni ja Vesa Tainio ajalla 2:06:19. Naisten ainokainen vuorosoutupari, Kouvolan Soutajien Kirsi Hiljanen ja Ulla Yrjölä näyttivät esimerkkiä (ensi vuotta ajatellen toivottavasti runsaslukuisille uusille kilpasisarille) ajalla 2:19:50. Sekavuorosoutajista maalin saavutti ensimmäisenä Kouvolan Soutajien Johanna ja Esa Kilpeläinen aikaan 2:13:11.

SM-juniorisarjoissa matka oli 12,5 km. Alle 23-vuotiaiden mestaruuden voitti Mikkelin Soutajien Heikki Kääriäinen ajalla 1:07:50 ja alle 18-vuotiaiden puuvenesoudun keskimatkan mestari on Keravan Urheilijoiden Miko Storman ajalla 1:22:07. Saman seuran Elsa Pohjalainen ja Kristian Rosenblad soutivat alle 18-vuotiaiden parisoudun mestareiksi ajalla 1:15:08. Elsalle ylimääräinen hatunnosto; vasta 12-vuotias Elsa paikkasi hienosti sairastunutta seurakaveriaan vain muutaman päivän varoitusajalla!!

Kuntosoutusarjassa parisoutuna kisan läpi vieneet Petri Kalliala ja Seppo Nytorp kellottivat itselleen ajan 2:11:28. Kajakkisarjassa Pekka Kuurne selvitti reitin aikaan 2:27:51. Airon Män 2016 pokaali matkasi uuteen kotiin Tarmo Jaakkolan matkassa, voittoaika mökkiveneiden yksinsoutusarjassa 1:31:19 (matka 12,5km).

Kirkkovenekisan voittajana palkittiin Kuhin Soutajat, voittoaika 2:25:50. Naisten joukkueista parhaaksi todettiin Ikaalisten Soutajien naisjoukkue ajalla 2:42:57. Kirkkoveneiden Toisessa Aallossa nopeimman ajan itselleen kiskoi Pilkingtonin joukkue, joka Takon Tarmottarella ja Kirsi-Maria Pänttösen komennossa saavutti maaliin ajassa 2:44:24.