Robert Ven välieränsä kolmantena loppukilpailuun

23.5.2016 Kilpailu Yleinen

Soudun olympiakarsintojen finaaleissa nähdään tiistaina Luzernissa suomalaisia kahdessa luokassa, kun välierästään kolmantena loppukilpailuun eteni yksikössä Robert Ven. Naisten pariairokaksikossa Eeva Karppinen ja Ulla Varvio selvittivät tiensä loppukilpailuun suoraan alkuerästä jo sunnuntaina.

Ven oli syystäkin tyytyväinen omaan vetoonsa.

 

”Lämmittelystä asti kilpailijoista aisti että paljon pelissä. Startissakin moni lähti todella kovaa omaan tasoon nähden. Omasta tekemisestäkin kyllä huomasi, että paljon pelissä, mutta onneksi oma pää toimi hyvin ja maltoin tehdä omaa suoritusta. Myös kroppa toimi todella hyvin, ja se antaa hyvää itseluottamusta huomiseen”, Ven sanoi iloisena.

Hän sanoi tienneensä puolen välin jälkeen, että Sveitsin ja Slovakian edustajat alkavat hieman hyytyä.

”Silti aloitin loppukirin aika aikaisin. Viimeinen pari sataa olisi voinut tulla vielä isommalla vaihteella, mutta kun tiesin, että paikka on hanskassa, ei kannattanut liikaa riskeerata. Huomisen kaikki kuusi finalistia ovat samaa tasoa. Päivän kunto sekä se, miten pää kestää ratkaisee paljon. Itse lähden hyvillä mielin taistelemaan ja laittamaan kaikki peliin”, Ven sanoi.
 

Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen sen sijaan eivät valitettavasti selviytyneet loppukilpailuun sijoituttuaan välierässään kuudenneksi.

”Valmistautuminen oli hyvää ja kaikin puolin tuntui hyvältä. Kisa lähti hyvin, mutta joku pieni asia jäi uupumaan. Ei oikein loksahtanut kohdilleen. Kovasti tehtiin töitä, mutta ei vaan lähtenyt. Täytyy sanoa että hemmetin vaikea veneluokka. Perustasoa pitää saada nostettua, ja sitä kautta suoritusvarmuutta kisassa. Nyt lähdetään hakemaan vauhtia eri näkökulmasta”, Kilpeläinen summasi kaksikon mietteet.

Vaikka olympiapaikkaa ei tullutkaan, kaksikko sanoi saaneensa tulevaisuuden kannalta tärkeää kokemusta tältäkin reissulta.

Suomalaisten loppukilpailusta miesten yksikkö on Suomen aikaa klo 17.10 ja naisten pariairokaksikko klo 18. Yksikössä olympiapaikan saa kolme parasta, kaksikossa kaksi.

Tulokset:

Luzern, olympiakarsinta:

Välierät:
Miesten yksikkö, erä 2: 1) Sverri Nielsen 7.03,18, 2) Phillip Syring Saksa 7.03,93, 3) Robert Ven Suomi 7.04,68. Kolme parasta finaaliin.
Miesten perämiehetön kaksikko: 1) Jakub Podrazil-Lukas Helesic Tsekki 6.40,75, 2) Bartosz Zablocki-Rafal Hejmej Puola 6.41,86, 3) Dqimitry Furman-Dzianis Suravets Valko-Venäjä 6.43,05,… 6) Antti Kilpeläinen-Joel Naukkarinen Suomi 7.38,24. Kolme parasta finaaliin.

Soutajien urheilijaprofiilit: http://www.melontajasoutuliitto.fi/maajoukkue/soudun-valmennusryhmatoiminta/urheilijaprofiilit/

Lisätietoja:
Soudun valmennuspäällkkö Ilona Hiltunen + 358 400 157 040