Suomalaissoutajat jäivät hyvistä esityksistään huolimatta niukasti ilman olympiapaikkoja

24.5.2016 Soutu Yleinen

Suomalaissoutajat taistelivat olympiapaikoista Luzernissa loppuun asti, mutta jäivät niistä täpärästi. Naisten pariairokaksikko Ulla Varvio- Eeva Karppinen oli kolmas, kun kaksi parasta sai olympiapaikan. Miesten yksikössä Robert Ven oli viides, kun paikka Rioon meni kolmelle parhaalle.

Olympiapaikat jäivät saavuttamatta, mutta molemmissa luokissa suomalaiset osoittivat olevansa lähellä kärkeä. Kilpailu olympiapaikoista oli juuri niin kovaa kuin ennakkoon olikin tiedossa. Suomalaisten suorituksissa ei ollut millään tavalla moitittavaa, mutta paikkoihin asti se ei riittänyt.

 

”Pettymys on suuri, mutta on ollut hienoa tehdä töitä näiden urheilijoiden kanssa. Tämä matka on ollut hieno. Olen näistä urheilijoista ja heidän tekemästään työstä ylpeä”, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen tiivisti.

Eeva Karppinen ja Ulla Varvio jäivät ensimmäisenä ilman paikkaa.

 

”Harmittaa, vaikka ihan hyvä veto. Vähän ennen tonnia oli tahmea kohta, mutta muuten hyvä soutu”, Karppinen ja Varvio sanoivat.

Samansuuntaiset olivat myös viidenneksi soutaneen Robert Venin ajatukset.

”Tyhjä fiilis, kaikki tuli koitettua mitä pystyin. 1000 metrin kohdalla tuntui, että vielä ollaan mukana taistelussa, mutta muut kaverit lähtivät lentäen ohi, erityisesti Unkarin kaveri kakkosradalta, jota johdin vielä hyvin. Tuntui, etten päässyt viimeisellä 750 metrillä mitenkään mukaan taisteluun, vaikkei tuntunut huonolta”, Ven sanoi.

Hän sanoi kuulleensa useammilta kommenttia rannasta, että ykkös- ja kakkosradat näyttivät tonnin jälkeen selkeästi nopeammilta.

”Olisi vaan eilen pitänyt itse ottaa semifinaalin voitto, niin olisi ollut keskiradoilla, eli sinänsä ei jää selittelyä sille että olin ulkoradalla. Harmittaa kovasti, mutta haluan kiittää kaikkia tämän projektin mukana olleita ja kannustaneita”, Ven summasi.

 

Tulokset:

Luzern, olympiakarsinta, loppukilpailut:

Miehet, yksikkö: 1) Hannes Obreno Belgia 6.47,61, 2) Rhys Grant Australia 6.49,07, 3) Bendeguz Etervari-Molnar Unkari 6.50,21,…5) Robert Ven Suomi 6.56,13.
Naiset, pariairokaksikko: 1) Kristyna Fleissnerova-Lenka Antosova Tsekki 6.56,69, 2) Lisbet Jakobsen-Nina Hollensen Tanska 6.57,15, 3) Ulla Varvio- Eeva Karppinen Suomi 6.58,96.

Soutajien urheilijaprofiilit: http://www.melontajasoutuliitto.fi/maajoukkue/soudun-valmennusryhmatoiminta/urheilijaprofiilit/

Lisätietoja:
Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen + 358 400 157 040