Suomella kovatasoinen joukkue freestylemelonnan EM-kisoissa

24.5.2016 Melonta Yleinen

Freestylemelonnan EM-kilpailut kokoavat Euroopan huiput Saksan Plattlingiin. Kilpailupaikkana toimiva Isar-joen Plattling-stoppari tarjoaa yleisölle näköalapaikan maailmanluokan freestylemelojien näyttävien suoritusten seuraamiseen.

Suomen Melonta- ja Soutuliiton tiedote 23.5.2016                                                             

Suomella kovatasoinen joukkue freestylemelonnan EM-kisoissa

Torstaista lauantaihin 26.-28.5. Isar-joki kokoaa noin sata Euroopan parasta koskimelojaa ratkaisemaan freestylemelonnan euroopanmestaruudet. Kilpailupaikkana toimii yhtenä Euroopan parhaista peliaalloista pidetty Plattling-stoppari, jossa kokeneet melojat pääsevät esittämään taitojaan näyttävissä ja ilmavissa freestyleliikkeissä. ”Plattling on vauhdikas stoppari, jossa liikkeet täytyy tehdä tarkasti ja finaaliin pääseminen edellyttää kykyä siirtyä todella nopeasti liikkeestä toiseen ja taitoa linkittää liikkeitä sarjoiksi”, miesten joukkueen kokenein kilpailija Tuomas Kaukola sanoo. ”Miesten sarjassa odotettavissa on todella kovatasoinen kilpailu, jossa semifinaaliin 10 parhaan joukkoon pääseminen vaatii onnistuneen suorituksen.”

Finaalissa on luvassa huippuluokan freestylemelontaa, jossa mitali irtoaa vain huippusuorituksella”, Kaukola kertoo. Miesten sarjan kovimpia suosikkeja ovat jo harjoituksissa kovan kisakuntonsa osoittaneet Englannin Robert Growe, viime vuoden MM-kakkonen Mathieu Dumoulin, Puolan Tomasz Czaplicki ja Ranskan Sebastien Devred. Suomen miehistä ennakkosuosikkeja ovat kokenut ja kovilla kisahermoilla varustettu Tuomas Kaukola ja ensimmäistä kertaa arvokisoissa miesten luokassa kilpaileva Visa Rahkola. Onnistuneella suorituksella suomalaiset nähdään kymmenen parhaan joukossa.

Naisista Englannin kokeneet Claire O’Hara ja Nicola Beeby ovat meloneet harjoituksissa vakuuttavasti, samoin kuin Nina Csonkova, mutta myös Suomella on naisten sarjassa kovatasoinen ja kokenut joukkue. Paula Varonen sijoittui edellisissä EM-kilpailuissa vuonna 2014 seitsemänneksi ja Anni Mykkänen meloi viime vuoden MM-kisoissa upeasti 12. sijalle.

Suomen joukkueen kisataivalta voi seurata päivittäin maajoukkueen kotisivuilla osoitteessa www.freestylemelonta.com sekä Facebookissa ja Twitterissä nimellä FIN Freestyle Kayaking Team.

Melojien urheilijaprofiilit:
www.freestylemelonta.com

Lisätietoja kilpailusta ja live stream kilpailupäivinä:
www.plattling-freestyle.com

Suomen joukkue:
K1M: Tuomas Kaukola, Visa Rahkola ja Vili Volotinen
K1N: Anni Mykkänen, Paula Varonen ja Jonna Kuronen

Lisätietoja:
Tuula Jokinen +358 40 737 1771