Soutukansa kokoontuu viikonloppuna Sulkavalle

8.7.2016 Soutu Yleinen

Sulkavan Suursoudut järjestetään jo 49. kerran. Perinteikäs tapahtuma kerää jälleen lähes 5 000 soutajaa Sulkavalle. Kaiken kaikkiaan Sulkavalle odotetaan viikonlopun aikana lähes 20 000 soutuvierasta. Soututapahtuma alkaa torstaina 7.7. ja päättyy sunnuntaina 10.7. 

Sulkavalla soutumahdollisuuksia on monia. Ensimmäinen retkisoutu starttaa matkaan Partalansaaren ympäri jo torstaina. Perjantai-illan iltalähtö kerää vesille satoja kirkkoveneitä. Suomen mestaruuksista taistellaan lauantaina päivälähdössä. Silloin matkaan lähtevät pienveneiden eli yksinsoudun, parisoudun ja vuorosoudun Suomen kärkiurheilijat sekä kirkkoveneet. Matkana on 60 km.

Sulkavan Suursouduista on vuosien aikana kehittynyt hieno soutujuhla. Tapahtumassa tärkeää on itsensä haastaminen soudun “maratonmatkalla”, mutta myös vilkas oheisohjelma ja yhdessä tekeminen.

Parhaiten soutajia voi seurata esimerkiksi lähtöpaikalla Hakovirralla tai maalipaikalla Sulkavan soutustadionilla. Kietävälän lossin tuntumassa näkee soutajat puolimatkassa.

Lisätietoja ja tulosseuranta: www.suursoudut.fi