Suomalaissoutajat alkueristään suoraan jatkoon olympiakarsinnoissa

22.5.2016 Soutu Yleinen

Suomalaiset aloittivat mukavasti soudun olympiakarsinnoissa Luzernissa, sillä kaikki etenivät suoraan jatkoon.

Naisten pariairokaksikossa Ulla Varvio ja Eeva Karppinen ylsivät eränsä kakkoseksi ja etenivät suoraan loppukilpailuun. Saman sijan otti erässään myös yksikössä soutava Robert Ven, jolla kakkossija toi suoran välieräpaikan. Miesten perämiehettömässä kaksikossa Antti Kilpeläinen ja Joel Naukkarinen olivat erässään kolmas ja jatkavat välierissä.

”Hyvä päivä, kun kaikki suomalaiset menivät suoraan jatkoon. Saavutettiin tänään se, mitä haettiin”, soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen iloitsi suorista jatkopaikoista.

Hyvillä mielin olivat myös soutajat.

”Ihan hyvä, tasapainoinen veto. Kun näin, että jatkopaikka selvä, niin pientä säästelyä oli viimeinen 700 metriä. Huominen veto tulee varmasti olemaan tosi kova ja sekuntitaistelua”, Ven mietti.

Kilpeläinen ja Naukkarinen pääsivät aikuisten sarjassa ensimmäistä kertaa suoraan välieriin. Aiemmin tie on edennyt keräilyerien kautta.

”Oli vaikea arvioida minkälainen suoritus riittää jatkoon pääsyyn, joten ennakkoluulottomasti lähdimme kisaamaan. Haettiin ehkä vähän liiankin rentoa ja helppoa soutua ja räväkkyys jäi uupumaan. Vauhti kuitenkin riitti, ja lopussa pystyi jo passailemaan. Välierässä pitää lähteä aivan eri ajatuksella: alusta asti räväkämmin ja kovempaa, mutta silti rennosti, eikä porukasta saa jäädä yhtään”, Kilpeläinen summasi kaksikon mietteet.

“Ihan OK veto. Vähän jäykkää vielä”, Eeva Karppinen sanoi naisten kaksikon osalta.

Miesten yksikössä olympiapaikka on jaossa kolmelle parhaalle, kaksikoissa jaossa molemmissa luokissa kahdelle parhaalle.

Maanantaina ohjelmassa on välierät, tiistaina loppukilpailut.

Tulokset:

Luzern, Sveitsi:

Olympiakarsinnat, alkuerät:

Miehet, yksikkö, erä 1: 1) Cedric Berrest Ranska 6.56,97, 2) Robert Ven Suomi -0,39. Kaksi parasta suoraan välieriin.
Miehet, perämiehetön kaksikko, erä 3: 1) Jakub Podrazil-Lukas Helesic Tshekki 6.42,17, 2) Rodrigo Murillo-Martin Lasserre Argentiina 6.45,88, 3) Antti Kilpeläinen- Joel Naukkarinen Suomi 6.48,68. Kolme parasta suoraan välieriin.
Naiset, pariairokaksikko, erä 2: 1) Kristyna Fleissnerova-Lenka AntosovaTshekki 6.56,07, 2) Ulla Varvio-Eeva Karppinen Suomi 6.57,51. Kaksi parasta suoraan finaaliin.

Aikataulu: http://www.worldrowing.com/mm//Document/eventdocs/Eventdocsgeneral/12/30/21/2016FOQRLucerneProvisionalTimetableD.3.1_1005160915_Neutral.pdf

Soutajien urheilijaprofiilit: http://www.melontajasoutuliitto.fi/maajoukkue/soudun-valmennusryhmatoiminta/urheilijaprofiilit/

Lisätietoja:
Soudun valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen + 358 400 157 040