Freestylemelonnan MM-kilpailut käynnistyvät Argentiinassa

28.11.2017 Kilpailu Melonta Yleinen

Freestylemelonnan MM-kilpailut käynnistyivät Argentiinan San Juanissa. Suomella on kisoissa kolmehenkinen joukkue, johon kuuluvat Visa Rahkola (K1M) sekä Paula Varonen ja Jenni Vänskä (K1N).

Suomen joukkue matkusti Argentiinaan jo hyvissä ajoin harjoittelemaan. Kaksi viikkoa Argentiinassa harjoitelleen Visa Rahkolan mukaan kisahontto vaikuttaa yksinkertaisemmalta kuin se todellisuudessa on.

– Kisapaikka vaatii totuttelua ja paljon toistoja, sanoo Visa Rahkola. On helppo erottaa melojat, jotka ovat harjoitelleet kisahontossa pidempään ja ne, jotka ovat vasta tulleet. Nopeus on ehkä tärkein ominaisuus tässä hontossa, jos teet jonkun liikkeen puolivaloilla, niin temppu tippuu aallosta. Pitää olla herkkä, nopea ja räjähtävä, Rahkola jatkaa.

Suomen joukkueen menestystavoitteet ovat maltilliset. Kansainvälinen taso on vuosi vuodelta kovempi ja jo paikkaa neljännesvälierissä, eli 20 parhaan joukossa, voi pitää hyvänä suorituksena. Joukkueen kokeneimmalta kilpailijalla, tänä vuonna vahvasti meloneelta Paula Varoselta, voidaan onnistuneella suorituksella odottaa sijoitusta jopa kymmenen parhaan joukkoon. Tuomarilinja on MM-kilpailuissa tiukka, joten kärkisijoille on asiaa vain puhtailla suorituksilla.

Miesten alkuerät melotaan keskiviikkona 29.11., välierät perjantaina 1.12. ja finaalit lauantaina 2.12. Naisten alkuerät melotaan torstaina 30.11., välierät perjantaina 1.12. ja finaalit lauantaina 2.12.

 

LINKKEJÄ:

Suomen joukkueen kisataivalta voi seurata maajoukkueen kotisivuilla osoitteessa: freestylemelonta.blogspot.fi

Facebookissa:
www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland/

Kilpailun aikataulut, tiedot ja live stream:
www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-championships/san-juan-2017